Va multumesc pentru raspunsuri. Din pacate am facut o greseala esentiala cand am formulat primul material: problema este ca nu a fost inscrisa data decesului in certificat, aici este neclaritatea; decesul este confirmat in acte.
Imi cer scuze pt.eroare.
Sora mea a decedat in decembrie anul trecut in strainatate; a fost gasita dupa cateva zile si, din cauza caldurii din camera, au fost probleme privind stabilirea identitatii; in final, au fost o serie de factori prin care s-a confirmat ca din pacate era vorba de ea. Insa, cand a fost emis certificatul de deces, desi stabilea ca era sora mea, a fost inscrisa data la care a fost gasita si nu data decesului si din aceasta cauza am avut probleme la transcrierea in tara a acestuia.Am apelat la instanta pentru declararea judecatoreasca a mortii si dupa amanari de aproape 1 an am primit urmatoarea hotarare:
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu apel în 30 de zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.11.2014.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 10.11.2014
Ce mai poate fi facut? Din nefericire, este o certitudine ca sora mea a decedat si nu pot intelege cum este posibil sa fie considerata neintemeiata cererea, desi am prezentat actele de deces si de la morga care stabileau ca era vorba de ea si, de asemenea, s-a prezentat faptul ca ultima oara am vorbit cu ea pe data de 30.11.2013 si a fost descoperita pe data de 08.12.2013.