Precizare: nu sa dezbatut mostenirea dupa mama deoarece au divortat inainte de decesul acesteia,la momentul respectiv au fost doar bunuri mobile care ulterior au fost valorificate de tata.Pe vremea respectiva locuinta apartinea statului roman.Acea locuinta a fost predata deoarece dupa divortul parintilor, tatal a primit o garsoniera.Tatal ne-a(eu si fratele copii minori din prima casatorie), mutat in garsoniera .
Dupa1an tata prin cere a renuntat la garsoniera si a primit o locuinta de 3 camere pe care la un moment dat a cumparat-o de la stat pe numele lui(bun propriu),deci aceasta locuinta a fost valorificata si din valoarea acestei locuinte a fost cumparata casa cu terenul- carte funciara unde apare si numele sotiei din a doua casatorie(bun comun), imobil care in final a ajuns prin contract de vanzare cumparare pe numele fratelui meu din a doua casatorie.Astfel copii din prima casatorie nu mai primesc nimic.
Deci transformarea bun propriu->bun comun->contr.vanz-cump noul proprietar fiul.Astfel ceilalti mostenitori ce sa-si mai rezerve la masa succesorala? nimic doar ca exista si ei doar in acte.
Da am participat la inmormantare chiar l-am si ingrijit in ultimele luni de viata deoarece mama vitrega mi-a cerut ajutorul pentru ca aveam o relatie normala nu eram certati nu mi s-a amintit de acest contract nici de tata nici de fratele respectiv. desi ei convietuiau impreuna intr-o curte dar in imobile separate cu fratele pe a carui nume este contractul v-cump.
Ca urmare din valoarea acelei locuinte de 3 camere unde proprietar a fost numai tatal nu ar fi trebuit sa avem o cota parte,pentru ca am inteles ca din actualul imobil nu primim nimic deoarece asa au decis tatal cu sotia sa din a doua casatorie in favoarea copilului lor.
Buna seara,se poate ataca in instanta contractul de vanzare-cumparare incheiat intre tata si fiul din a doua casatorie in anul 2012 .Defunctul a murit in anul 2014 si are doi copii dintr-o casatorie anterioara.Incheierea acestui act nu a fost adus la cunostinta celor doi copii din prima casatorie.Ce sanse de castig au?acest act este o inselaciune de a nu mosteni copii din prima casatorie.Cum pot demonstra?
Bunul personal a-l defunctului a fost transformat in timp cu bun comun prin casatoria legala cu a doua sotie.Astept un raspuns suntem disperati deoarece dupa moartea mamei tot ce au fost bunuri comune a parintilor nostri a fost vandut sau transformat in timp ca noi copii din prima casatorie sa nu primim nimic.
Nici pentru dezbaterea succesiunii nu au fost comunicate adresele noastre,desi noi am comunicat,doar numele localitatilor unde locuim fara nici un numar.Astfel notarul nu a putut sa ne citeze .Spuneti-mi va rog ce putem face in continuare? inca nu a trecut termenul de 6 luni pentru depunerea declaratiei.