Am fost sanctionat in trafic ( amenda +retinerea permisului de conducere) pentru depasirea unui autovehicul in dreptul marcajului depasirea interzisa ( linie continua).
Conextul in care am depasit este urmatorul: Circuland regulamentar, de pe partea dreapta a carosabilului s-a angajat in circulatie un autoturism de mare tonaj, fara a se asigura si fara semnalizare.I momentul in care l-am depasit, acesta nu era inscris in totalitate pe sensul de mers, ci doar partial, actiunea mea de a depasi fiind practic constransa.
Nu am semnat procesul verbal al contraventiei si am notat imprejurarile in care am depasit la rubrica mentiuni.
Am contestat in instanta procesul verbal, insa am primit drept raspuns din partea acesteia faptul ca agentul constatator apreciaza demersul meu ca nefondat, ca incalcarea marcajului este o proba de netagatuit...etc, avand termen de 10 zile sa depun alte informatii in INTAMPINARE.
As vrea sa stiu
1.in care din cele doua puncte se inclina balanta in luarea unei decizii de catre instanta in acest caz.
1.1.Faptul ca s-a trecut efectiv peste marcajul LINIE CONTINUA
1.2.Contextul in care s-a intamplat lucrul acesta.
2. Ce informatii suplimentare as putea adauga in aceasta INTAMPINARE
Ca informatii suplimentare :
1.Pe procesul verbal,la sectiunea martor, este mentionat faptul ca nu a fost posibila prezenta unuia datorita traficului redus, desi alaturi de mine in masina mai erau persoane + inca un autoturism (prieteni) care circula in spatele meu si care a oprit voluntar atunci cand am fost oprit de catre agent