avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda circulatie - Intampinare.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda circulatie - Intampinare.

Am fost sanctionat in trafic ( amenda +retinerea permisului de conducere) pentru depasirea unui autovehicul in dreptul marcajului depasirea interzisa ( linie continua).
Conextul in care am depasit este urmatorul: Circuland regulamentar, de pe partea dreapta a carosabilului s-a angajat in circulatie un autoturism de mare tonaj, fara a se asigura si fara semnalizare.I momentul in care l-am depasit, acesta nu era inscris in totalitate pe sensul de mers, ci doar partial, actiunea mea de a depasi fiind practic constransa.
Nu am semnat procesul verbal al contraventiei si am notat imprejurarile in care am depasit la rubrica mentiuni.
Am contestat in instanta procesul verbal, insa am primit drept raspuns din partea acesteia faptul ca agentul constatator apreciaza demersul meu ca nefondat, ca incalcarea marcajului este o proba de netagatuit...etc, avand termen de 10 zile sa depun alte informatii in INTAMPINARE.

As vrea sa stiu

1.in care din cele doua puncte se inclina balanta in luarea unei decizii de catre instanta in acest caz.
1.1.Faptul ca s-a trecut efectiv peste marcajul LINIE CONTINUA
1.2.Contextul in care s-a intamplat lucrul acesta.

2. Ce informatii suplimentare as putea adauga in aceasta INTAMPINARE

Ca informatii suplimentare :
1.Pe procesul verbal,la sectiunea martor, este mentionat faptul ca nu a fost posibila prezenta unuia datorita traficului redus, desi alaturi de mine in masina mai erau persoane + inca un autoturism (prieteni) care circula in spatele meu si care a oprit voluntar atunci cand am fost oprit de catre agent

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: MariusLiviu , utilizator 14:55, 13 Noiembrie 2014
Buna ziua, daca aveti martor este obligatoriu sa precizati numele si adresa acestuia in intampinare, daca nu ati facut aceasta mentiune in cuprinsul plangerii. In situatia descrisa de dumneavoastra s-ar putea invoca dispozitiile prevazuta de art. 11 al 1 din OG/2001 referitoare la cazul fortuit. Toate aceste aspecte trebuie inserate in intampinare ce o veti depune la dosarul cauzei.
Buna ziua,

Sunteti in eroare. Este vorba de raspunsul la intampinarea pe care Politia Rutiera a formulat-o in cauza. Asadar, dvs. ati formulat o plangere impotriva pv, cei de la politie au formulat intampinare prin care probabil invedereaza ca demersul dvs. este nefondat iar dvs aveti dreptul in 10 zile sa formulati raspuns la aceasta prin care sa aduceti probe suplimentare.

Din cate imi dau seama din relatarea dvs., v-ati putea prevala de cazul fortuit, institutie care inlatura caracterul contraventional al faptei, mai ales ca aveti si martori care sa ateste acest aspect. Probabil veti putea face mai multe aparari, inclusiv in ceea ce priveste forma pv. dar fara sa studiez documentul, mi-e greu sa va dau un sfat pertinent.
Gasiti aici procesul verbal in cauza :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Dovada valabila? nu exista contact vizual pentru constatare! LALA68 LALA68 La o curba cu forma S cu vizibilitate am depasit pe linie continua si la curba cealalalta m-a oprit echipajul de politie. Din unghiul in care era postat ... (vezi toată discuția)
Amendat pentru depasirea liniei continue, plangere contraventionala buhaiu2006 buhaiu2006 buna .ma numesc cornel ,astazi in jurul orei 16 30,ma deplasam din directia Buzau spre Braila,la intrare in Loc Galbinasi imediat dupa podeste linie ... (vezi toată discuția)