avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliaeu

Activitate Iuliaeu

Buna ziua,

Puteti sa imi spuneti, va rog, daca este obligatoriu sa anunt angajatorul cu un anumit timp inainte, ca imi reiau activitatea?
Sunt profesoara, am nascut pe 15 ianuarie 2015 si am fost in CCC pana pe 13 decembrie 2015. Am revenit la scoala pe 11 ianuarie pentru ca aproape toata luna decembrie am fost internata in spital. Mi s-a spus ca trebuia sa anunt inainte de a ma intoarce si pentru ca nu am facut lucrul asta, nu o sa fiu platita perioada 13 dec-11 ian. Cand mi-am luat concediu nu mi-a spus nimeni ca trebuie sa anunt ca ma intorc. De altfel nici nu mi se parea necesar intrucat In toate hartiile pe care le-am depus inainte de de concediu este specifiata data de 13 decembrie peste tot. As fi inteles necesitatea daca optam sa ma intorc inainte de data scrisa in hartii.
Initial mi s-a spus de la secretariat sa fac o hartie ca solicit revenirea de la 1 ianuarie (am semnat si depus deja hartia), dar acum mi s-a spus ca tot nu e in regula si sa cer concediu fara plata pentru perioada asta 13 dec-11 ian. Cu alte cuvinte mi se spune sa cer sa stau acasa o luna fara bani. Este normal? Asa e procedura?

Multumesc mult!
Buna ziua!
Puteti sa imi spuneti daca studiile de doctorat pot fi intrerupte pe perioada concediului de maternitate? Sunt studenta cu bursa si am epuizat deja cei doi ani de intrerupere la care aveam dreptul conform contractului cu universitatea. Eu ar trebui sa nasc in ianuarie 2015 si tot in 2015 sa termin si sa sustin teza de doctorat. Am inteles ca bursa este luata in calcul pentru indemnizatia de cresterea copilului (desi nu este venit impozabil), prin urmare, pe perioada concediului aceasta va fi oprita. Intrebarea mea este daca nu pot sa intrerup siactivitatea doctorala din moment ce se suspenda bursa pe perioada CCC? La facultate am intrebat, dar se pare ca nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz si nu m-au putut lamuri. Multumesc frumos!