avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate sebalazar

Activitate sebalazar

Răspuns la discuția Administrator cu probleme
In situatia in care nu avem conducere(comitet executive si presedinte) se pot initia actiuni in instant pentru recuperarea sumelor restante ? Din 2009 pana in prezent nici un proprietar din cele 1000 de apartamente (cumulate pe 3 asociatii) nu a fost actionat in judecata pentru neplata. Unii dintre ei au restante mari pe care administratorul(contabil si casier de asemenea) le acopera din gunoi(sunt raportate mai putine pers. decat cele reale de la care se incaseaza).
Răspuns la discuția Administrator cu probleme
Incercam sa numim o conducere sa punem lucrurile la punct , dar este legal daca blocurile au fost "introduse" in asociatie de catre administrator ?
In cartierul meu au fost construite la inceput doua blocuri (2009) .Fiecare bloc in parte si-a constituit asociatie de proprietari. Contorul de apa amplasat la limita prop. private de catre apa canal a fost inregistrat doar de 1 asociatie iar cealanta platea apa catre cea care a inregistrat contorul prin administratorul care presta pentru amandoua fara a exita o conventie intre ele. Au mai "rasarit", "in zona rezidentiala" 4 blocuri care au format o a treia asociatie la care tot acelasi administrator incasa banii de apa si platea la cei ce inregistrasera contorul prin contract.(Toate cele 3 asociatii se alimentau cu apa de pe contorul inregistrat doar de una) Problema este ca in prezent(11.2014) prima asociatie este formata din 1 bloc si facture de apa o primesc pt toti, a doua are 25 (la care afiseaza 37 de liste de plata avand antet asociatia, in total 751 ap.) de blocuri din care 7 sunt la 500m distanta de ele si nu au suprafata comuna (inregistrandu-se pe asociatie alte punte de consum de apa energie si contracte de gunoi) A treia a ramas cu 4 bl.. Toate nu au presedinte nici censor, comitetul nu a functionat niciodata, au demisionat dupa infiintare blocuri se mai construiesc si admin. pune afis "adunare privind aderarea la asociatie". Administratorul si-a facut firma de administrare si cum toate cele 3 stampilele erau la el si-a facut contract singur cu asociatia semnand la ambele rubrici, dupa ce a demisionat, a introdus blocuri de pe alte strazi si a facut contracte cu cine a considerat el fara a intreba pe nimeni. Cartierul fiind nou doar de tineri nu are nimeni habar cum trebuie sa functieneze o asociatie. Ce se poate face in situatia asta? Am facut un convocator sa numim un presedinte un censor si un comitet pe asociatia cu 751 de apartamente unde detin si eu unul este legal? Ce se poate intampla cu firma de administrare la care fostul admin. este unicul angajat? Cum putem remedia situatia in contextul in care apa canal refuza sa faca receptia contoarelor de apa din fata scarilor de bloc pe motiv ca drumul de acces este prop. privata a costructorului ?