avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator cu probleme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator cu probleme

In cartierul meu au fost construite la inceput doua blocuri (2009) .Fiecare bloc in parte si-a constituit asociatie de proprietari. Contorul de apa amplasat la limita prop. private de catre apa canal a fost inregistrat doar de 1 asociatie iar cealanta platea apa catre cea care a inregistrat contorul prin administratorul care presta pentru amandoua fara a exita o conventie intre ele. Au mai "rasarit", "in zona rezidentiala" 4 blocuri care au format o a treia asociatie la care tot acelasi administrator incasa banii de apa si platea la cei ce inregistrasera contorul prin contract.(Toate cele 3 asociatii se alimentau cu apa de pe contorul inregistrat doar de una) Problema este ca in prezent(11.2014) prima asociatie este formata din 1 bloc si facture de apa o primesc pt toti, a doua are 25 (la care afiseaza 37 de liste de plata avand antet asociatia, in total 751 ap.) de blocuri din care 7 sunt la 500m distanta de ele si nu au suprafata comuna (inregistrandu-se pe asociatie alte punte de consum de apa energie si contracte de gunoi) A treia a ramas cu 4 bl.. Toate nu au presedinte nici censor, comitetul nu a functionat niciodata, au demisionat dupa infiintare blocuri se mai construiesc si admin. pune afis "adunare privind aderarea la asociatie". Administratorul si-a facut firma de administrare si cum toate cele 3 stampilele erau la el si-a facut contract singur cu asociatia semnand la ambele rubrici, dupa ce a demisionat, a introdus blocuri de pe alte strazi si a facut contracte cu cine a considerat el fara a intreba pe nimeni. Cartierul fiind nou doar de tineri nu are nimeni habar cum trebuie sa functieneze o asociatie. Ce se poate face in situatia asta? Am facut un convocator sa numim un presedinte un censor si un comitet pe asociatia cu 751 de apartamente unde detin si eu unul este legal? Ce se poate intampla cu firma de administrare la care fostul admin. este unicul angajat? Cum putem remedia situatia in contextul in care apa canal refuza sa faca receptia contoarelor de apa din fata scarilor de bloc pe motiv ca drumul de acces este prop. privata a costructorului ?
Cel mai recent răspuns: sebalazar , utilizator 22:05, 18 Noiembrie 2014
sebalazar a scris:

Cum putem remedia situatia in contextul in care apa canal refuza sa faca receptia contoarelor de apa din fata scarilor de bloc pe motiv ca drumul de acces este prop. privata a costructorului ?


Daca fiecare scara are contor propriu in fata blocului, reteaua de apa fiind a furnizorului, ce-i prostia aceasta ca apa canal refuza sa faca receptia....

Sunteti sigur de cele sxcrise mai sus?

Sunt atata de multe probleme incat nici nu stiu ce sa va spun. S-a dat drumul la tot felul de baieti cu bani sa faca blocuri. Nu este rau, dar fiecare lucreaza de capu' lui. Nu tu plan de urbanism, nu tu organizare - ce mai, parca este facut intentionat sa va ameteasca.

In conditiile in care fiecare scara are utilitatile separat, puteti sa va separati/constituiti in as. proprietari. Cautati-va oamenii care sa va reprezinte, mai cautati si un alt administrator, lecturati legislatia f. bine, urmati procedurile.

Intrebati ce se poate cu firma de administrare?
Pai daca omul "vede" atata libertate, ce sa faca si el? Ce ziceti? Face ce poate si mai ales ce-l taie capul. Presedinte - NU, cenzor - Nu...

Incercati sa separati asociatiile pe-acolo. Nu ca nu ar fi bine la "grupa mare", insa trebuie sa aveti organe de conducere complete, corecte si functionale, altfel o sa va "treziti" ca toata activitatea este gripata si-atunci, chiar ca nu o sa stiti ce sa faceti...
Succes!
Va confruntati cu multime de nereguli-care sunt de inteles in conditiile in care consumurile la un numar atat de mare de apartamente sunt calculate de catre o singura persoana
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Pentru individualizarea consumurilor ,desfasurati demersuri sa realizati comitet de initiativa in imobilul dvs pentru ainfiinta asociatie de proprietari
Studiati temeinic L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 pentru a va informa despre cadrul legal de infiintare,organizare si functionare asociatii de proprietari
Incercam sa numim o conducere sa punem lucrurile la punct , dar este legal daca blocurile au fost "introduse" in asociatie de catre administrator ?
Blocurile cu tot cu proprietarii locuintelor din ele, pot intra in asociatie prin judecatorie, in urma obtinerea unei incheieri judecatoresti de infiintare a asociatiei, de modificare a structurii asociatiei, de modoficare a statutului asociatiei s.a.m.d.
Provizoriu, pana la obtinerea incheierii judecatoresti, proprietarii pot sa se administreze in comun chiar fara a fi organizati in asociatie.
In situatia in care nu avem conducere(comitet executive si presedinte) se pot initia actiuni in instant pentru recuperarea sumelor restante ? Din 2009 pana in prezent nici un proprietar din cele 1000 de apartamente (cumulate pe 3 asociatii) nu a fost actionat in judecata pentru neplata. Unii dintre ei au restante mari pe care administratorul(contabil si casier de asemenea) le acopera din gunoi(sunt raportate mai putine pers. decat cele reale de la care se incaseaza).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie proprietari rentz rentz Buna ziua, Va expun mai jos un istoric al problemelor Asociatiei de Proprietari bloc X scara 1 : 1. Blocul X are 8 scari si 7 etaje si a fost construit ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte al asociatiei de proprietari - cadru legal, solutie maruis maruis Buna ziua, Suntem in situatia in care avem o asociatie de proprietari pt o scara de 10 apartamente. Nu sunt locuite 3 apartamente. Din cele 7 ramase, 3 sunt ... (vezi toată discuția)
Retragere din asociatia de proprietari a cartierului Ozana_ Ozana_ Buna ziua, As dori sa stiu cum pot iesi din Asociatia mamut care administreaza aprox 15 blocuri ale cartierului, in conditiile in care sunt proprietari in ... (vezi toată discuția)