Ce se intampla daca nu mai pot plati ratele le banca (pt creditul la casa) iar aceasta este supusa executarii silite (eu imprumutat iar sotia coplatitor) ?
Ea doreste jumatate din avans si jumatate din ratele platite si scoaterea ei din contractual de credit cu banca. Pai in conditiile acestea eu va trebuii sa-i dau sa zicem 15.000 de euro si sa raman eu cu datoria de la banca(lucru care nu ma avantajeaza deorece pretul casei s-a depreciate......)
intrebarea mea este : poate sa ceara banii inapoi desi alocuit in aceiasi casa timp de 4 ani si oricum banii s-au platit la banca nu mie , eu nu am nici un ban
Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema este apartamentul pe care l-am cumparat acum aprox 5 ani cu un credit Prima Casa contractat pe o periodada de 30 de ani(eu imprumutat iar sotia coplatitor).
Din documentele pe care le-am primit de la judecatorie reiese ca :(sotia mea doreste sa-i returnez jumatate din avansul platiit la casa(8000€) si jumatate din toate ratele pe care le-am platit in decursul celor 4 ani cat am locuit impreuna, jumatate din contravaloarea bunurilor mobile si jumatate din pretul autoturismului pe care l-am vandut Inainte de initierea procesului de divort cu cca 4 luni.
Intrbarea mea este : Sotia mea este indreptatita sa solicite aceste lucruri atata timp cat eu am contribuit major(in proportie de 90%) pt toate cheltuielile de dobandire a acestor bunuri?