avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu partaj


Buna ziua,

Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema este apartamentul pe care l-am cumparat acum aprox 5 ani cu un credit Prima Casa contractat pe o periodada de 30 de ani(eu imprumutat iar sotia coplatitor).
Din documentele pe care le-am primit de la judecatorie reiese ca :(sotia mea doreste sa-i returnez jumatate din avansul platiit la casa(8000€) si jumatate din toate ratele pe care le-am platit in decursul celor 4 ani cat am locuit impreuna, jumatate din contravaloarea bunurilor mobile si jumatate din pretul autoturismului pe care l-am vandut Inainte de initierea procesului de divort cu cca 4 luni.
Intrbarea mea este : Sotia mea este indreptatita sa solicite aceste lucruri atata timp cat eu am contribuit major(in proportie de 90%) pt toate cheltuielile de dobandire a acestor bunuri?

Multumesc
Sofian :(
Cel mai recent răspuns: SofianZanfir , utilizator 13:20, 18 Noiembrie 2014
Avind in vedere ca sunt bunui comune, cumparate in timpul casatoriei, are tot dreptul, indiferent ca ati avut o contributie mai mae. Asta urmeaza sa stabileasca instanta, respectiv cotele ce se cuvin fiecaruia, in functie de probele ce vor fi administrate.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Ce s-a intamplat cu banii incasati din vanzarea masinii? Daca s-au cheltuit in casa nu cred ca poate sa ceara asa ceva.
partajul bunurilor comune nu trebuie sa se faca neaparat cum solicita fosta sotie. formulati si dv. o cerere reconventionala prin care sa solicitati varianta dv de impartire a bunurilor. daca puteti dovedi o contributie superioara la dobandirea bunurilor comune, veti putea obtine mai mult de jumatate din bunuri.
OK, in continuare doresc sa fiu mai specific.

Masina este vanduta de cca 4 luni inainte de initierea procesului , mai este supusa partajului?
Iar cu apartamentul cum stau lucrurile?

Ea doreste jumatate din avans si jumatate din ratele platite si scoaterea ei din contractual de credit cu banca. Pai in conditiile acestea eu va trebuii sa-i dau sa zicem 15.000 de euro si sa raman eu cu datoria de la banca(lucru care nu ma avantajeaza deorece pretul casei s-a depreciate......)

intrebarea mea este : poate sa ceara banii inapoi desi alocuit in aceiasi casa timp de 4 ani si oricum banii s-au platit la banca nu mie , eu nu am nici un ban

??????????????

Alte discuții în legătură

Masina in lizing tiktakko tiktakko Cer ajutorul ptr a stii daca in timpul casatoriei am cumparat o masina , cu imprumut la banca, acum in timpul divortului am dreptul sa o schimb sau sa o ... (vezi toată discuția)
Va rog , o speta partaj thomytza thomytza Sunt casatorit de cca 10 luni si din pacate nu mai merge. Cu cca 1 luna inainte de casatoria civila m-am inscris in programul rabla si am contactat un credit ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)