Va multumesc pentru raspunsuri. As vrea sa clarific cateva chestiuni:
ynocentta a scris:
Nu este situatie similara ca la imobil de locuit in comun, deoarece fiind consumatori distincti,legal trebuie fiecare sa detina contracte incheiate cu furnizorii de utilitati
@andrew,ulterior executarii lucrarilor de separatie ,dvs aveti dreptul sa dezafectati orice instalatie care se afla in proprietatea dvs si care apreciati ca poate sa constituie sursa,sa genereze prejudicii pentru dvs
Intr-adevar, suntem consumatori distincti si ar fi trebuit sa avem ambii contracte. Din pacate, vecinul a reusit sa treaca contractul pe numele lui, devenind astfel proprietarul bransamentului (dotat cu un singur apometru). In rest, aceeasi parare o am si eu, ca nimeni nu-mi poate dicta ce sa fac pe proprietatea mea si ca am dreptul sa dezafectez instalatia veche.
Corina20000000 a scris:
Trebuie sa te interesezi la furnizor, daca atunci cand iti vor face tie contract il vor debransa pe vecinul tau, daca nu ai concret aceasta informatie, nu te apuca sa tai teava ca poate sa te dea in judecata vecinul si sa mai si castige.Exista posibilitatea foarte mare ca cei de la apa sa-ti paseze tie contractul ( tu sa fi proprietarul) si vecinul tau sa fie nevoit sa-ti dea citirea apometrului (daca il are montat). Neaparat trebuie sa te interesezi daca accesul vecinului la apa se va face tot prin teava de pe proprietatea ta.
Dupa cum am spus in prima postare, furnizorul a declarat ca nu poate fi mediator in problemele noastre interne si ca instalatiie de pe proprietatile noastre ne privesc. Cu asta au confirmat ca este la latitudinea mea sa-i gazduiesc teava vecinului sau nu. In practica, furnizorul nu are nici macar cum sa-l debranseze, deoarece doar proprietatea mea este bransata, el are doar o ramificatie care pleaca din beciul meu. Referitor la pasarea contractului, am cerut acest lucru, dar nu cred ca sunt sanse sa se intample (deoarece in teorie vecinul are teava separata, vedeti explicatia sub urmatorul citat). Cel mult imi vor face si mie contract.
Corina20000000 a scris:
Daca taie teava si ii va opri alimentarea vecinului cu apa atunci atat vecinul cat si furnizorul de apa il pot da in judecata. Este un prejudiciu adus vecinului si furnizorului.
Asta este de fapt problema. Ar avea acest posibilitate? As dori sa adaug si faptul ca echipa care a venit sa investigheze instalatia in urma cererii mele a declarat ca pe planul de situatie
intern, bransamentul apare desenat pe proprietatea vecinului, ca si cum el ar avea legatura directa cu furnizorul (nimic mai fals). Deci din punctul de vedere al furnizorului, vecinul nu are nici un fel de problema, are instalatia dansului iar eu nu exist in aceasta ecuatie.
Corina20000000 a scris:
Chiar daca la sfarsit vor avea fiecare contractul lui cu furnizorul de apa, trebuie sa afle daca conducta de apa pentru alimentarea vecinului se va face de pe proprietatea lui. In mod normal ar trebui sa execute lucrari pentru vecinul lui sa ii amplaseze o noua conducta si lui.
Dar nu stii exact cum se vor face lucrarile, deci cea mai buna solutie este sa se informeze mai intai.
Din pacate nu se poate acest lucru, cel putin nu din oficiu. Furnizorul nu face decat lucrarile pentru care este platit, nimic mai mult. Mi-a fost confirmat acest lucru, raspunsul dansilor fiind ca atributiile lor se opresc la bransament. Orice alta lucrare trebuie suportata de proprietari, astfel ca pe planul eliberat pentru lucrarea ce urmeaza a fi executata pentru mine nu este prevazut decat largirea caminului existent si adaugarea unui nou apometru la care sa ma cuplez eu. N-ar fi treaba vecinului sa-si faca si lucrari separat, asa cum si eu suport singur cheltuielile de separatie tehica?
De-asta as fi dorit sa-mi confirme un domn / o doamna avocat daca ma supun vreunui risc oprindu-i vecinului alimentarea dupa terminarea lucrarilor.
Toate cele bune.