avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate MCatalinC

Activitate MCatalinC

Buna ziua,

O cunostinta a obtinut un credit de la o banca unde era angajata, cu dobanda preferentiala. Dupa ce si-a dat demisia a fost anuntata ca dobanda va fi schimbata. Este vorba de dobanda formata din marja bancii + Euribor 3M, care in conditiile cand era angajata, marja bancii era de aprox 3%.
Schimbarea dobanzii s-a facut printr-un act aditional la contractul de credit, doar ca, au fost intocmite 2 acte aditionale, unul cu marja de 8% si unul cu marja de 15%. Ambele acte aditionale au acelasi numar, sunt semnate de aceleasi persoane din partea bancii si singurele diferente sunt la articolul unde sunt mentionate valorile dobanzii.
Cunostinta mi-a zis ca isi aduce aminte ca atunci cand a semnat, in 2008, a fost chemata de doua ori, pentru ca prima data "s-a facut o greseala la actul aditional". Ea le-a semnat pe amandoua.

Intrebarea mea e: daca exista doua acte cu acelasi numar, semnate, dar cu date diferite, in cazul in care se cer lamuriri de la banca, eventual in instanta, ce se poate obtine? Nu este o ilegalitate sa existe doua documente inregistrate cu acelasi numar, dar diferite dpdv al continutului? Nu poate acum cunostinta sa spuna ca ea vrea ca contractul sa se deruleze cf actului aditional cu marja mai mica, eventual sa se ramburseze si din trecut, tot ce a platit la valoarea de 15%?

Sper ca nu cer prea multe si as fi foarte bucuros daca intrebarea mea ar trezi interes destul unei pesoane care are vreo idee de ce ar putea sa faca cunostinta mea, in cazul in care exista vreo sansa de a ne lega de acest aspect.

Va multumesc anticipat,

Catalin
Răspuns la discuția Respectare regulament UE
Va multumesc pentru raspuns.
A fost de mare ajutor.
Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu in ce conditii un cetatean roman (PJ sau PF) este obligat sa respecte un Regulament UE, daca acesta nu este adoptat de Romania printr-o lege romana.

E vorba de CE 1005/2009.

Va multumesc!