avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Respectare regulament UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Respectare regulament UE

Buna ziua,

Ma intereseaza sa stiu in ce conditii un cetatean roman (PJ sau PF) este obligat sa respecte un Regulament UE, daca acesta nu este adoptat de Romania printr-o lege romana.

E vorba de CE 1005/2009.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MCatalinC , utilizator 10:28, 18 Noiembrie 2014
In conditiile prevazute de Constitutia Romaniei.
art.1 (5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie

Vedeti si OG 9/2011 privind stabilirea unor masuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.005/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 privind substantele care diminueaza stratul de ozon si de abrogare a Ordonantei Guvernului nr. 89/1999 privind regimul comercial si introducerea unor restrictii la utilizarea hidrocarburilor halogenate care distrug stratul de ozon
Va multumesc pentru raspuns.
A fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda diagrama tahograf gheo70 gheo70 Buna ziua! In urma cu putin timp am fost sanctionat contraventional cu amenda de Politia Rutiera ,fapta fiind prevazuta de OG 37/2007, art 8/1/25 si ... (vezi toată discuția)
Anii lucrati in strainatate pot fi luati in considerare ca vechime volvera volvera Buna ziua ! Anii lucrati in strainatate cu acte in regula pot fi luati in considerare ca vechime la un nou loc de munca in Romania, sau doar la pensie ? (vezi toată discuția)
Creditare pf straina DiaD DiaD O PF straina, fara rezidenta in Romania, poate credita in mod succesiv cu diverse sume, o PJ romana, cu care nu are nicio legatura, adica nu e nici asociat, ... (vezi toată discuția)