Am o problemă legată de un dosar de daună auto deschis la Astra Asigurări. În urmă cu aprox. 4 luni, mașina mea (Ford Focus 2002) a fost lovită frontal la ieșirea dintr-o parcare din Brașov de către un șofer care nu s-a asigurat și care circula cu 60-70 km/h. Avariile din urma loviturii au fost destul de mari - motor căzut, lonjeroane rupte, radiator spart, bara frontală de rezistență îndoită etc.
În urma constatării agentului (agentul fiind de la Astra Asigurări), s-a dovedit că nu port nici o vină. Dosarul nu a intrat, din păcate, la daună totală, iar devizul obținut de la service indică o valoare de 11.500 RON
Ieri am fost sunat într-un final de agentul de daune după ce dosarul intrase subit sub „cercetări interne adiționale” timp de 3 luni de zile care îmi spune că a primit undă verde, iar după calcularea de regie proprie pe care o cerusem, Bucureștiul a transmis că oferă 2600 RON pentru reparații.
Adică... nici măcar un sfert din devizul oficial total. O bătaie de joc. Respectivul agent a dat de multiple ori dovadă de nesimțire, după ce nici măcar nu a vrut să îmi deconteze tractările.
Cei de la service mi-au transmis că, în cel mai rău caz, au nevoie de minim 3500 RON pentru reparații.
Aș dori să știu, dacă îmi poate recomanda cineva, ce anume să fac acum: să îi presez pe cei de la asigurări pentru o despăgubire mai mare în regie proprie sau să aleg să fac reparațiile în regie Astra într-un service cu care au contract?