avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Astra Asigurări: Bani insuficienți pentru regie ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Astra Asigurări: Bani insuficienți pentru regie proprie

Bună ziua.

Am o problemă legată de un dosar de daună auto deschis la Astra Asigurări. În urmă cu aprox. 4 luni, mașina mea (Ford Focus 2002) a fost lovită frontal la ieșirea dintr-o parcare din Brașov de către un șofer care nu s-a asigurat și care circula cu 60-70 km/h. Avariile din urma loviturii au fost destul de mari - motor căzut, lonjeroane rupte, radiator spart, bara frontală de rezistență îndoită etc.

În urma constatării agentului (agentul fiind de la Astra Asigurări), s-a dovedit că nu port nici o vină. Dosarul nu a intrat, din păcate, la daună totală, iar devizul obținut de la service indică o valoare de 11.500 RON

Ieri am fost sunat într-un final de agentul de daune după ce dosarul intrase subit sub „cercetări interne adiționale” timp de 3 luni de zile care îmi spune că a primit undă verde, iar după calcularea de regie proprie pe care o cerusem, Bucureștiul a transmis că oferă 2600 RON pentru reparații.

Adică... nici măcar un sfert din devizul oficial total. O bătaie de joc. Respectivul agent a dat de multiple ori dovadă de nesimțire, după ce nici măcar nu a vrut să îmi deconteze tractările.

Cei de la service mi-au transmis că, în cel mai rău caz, au nevoie de minim 3500 RON pentru reparații.

Aș dori să știu, dacă îmi poate recomanda cineva, ce anume să fac acum: să îi presez pe cei de la asigurări pentru o despăgubire mai mare în regie proprie sau să aleg să fac reparațiile în regie Astra într-un service cu care au contract?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:21, 19 Noiembrie 2014
IN primul rand solicitati in scris calculatia costului reparatiei in regie proprie. Aceasta calculatie se efectueaza de catre asigurator. In cazul reparatiei in regie proprie nu vi se va plati TVA-ul.. Dupa primirea calculatiei (daca o veti primi ???) faceti obiectiuni privind modul de calcul. Este recomandabil sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto. In caz de nereusita incercati rezolvarea litigiului prin medieresi in caz de esec apelati la instanta de judecata.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna auto f.mare AnaMariaCC AnaMariaCC Buna ziua Pe data de 15.11.2014 sotul meu a avut un accident.Din fericire ranile au fost superficiale.Astepta sa faca stanga impreuna cu alti participanti la ... (vezi toată discuția)
Speta:va contactez cu o problema intalnita la firma de asigurari astra , aceasta este legata de suma oferita de acestia in urma unei cereri de despagubire in regie proprie . Tudor Marius Tudor Marius Va contactez cu o problema intalnita la firma de asigurari ASTRA , aceasta este legata de suma oferita de acestia in urma unei cereri de despagubire in regie ... (vezi toată discuția)
Dauna rca astraasig. fanboss fanboss Am fost nedreptatit de catre firma de asigurari astra!accidentul produs de catre un sofer neatent eu conducand un motociclu categoria sub 50cc detinand ... (vezi toată discuția)