avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Speta:Va contactez cu o problema intalnita la firma de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Speta:Va contactez cu o problema intalnita la firma de asigurari ASTRA , aceasta este legata de suma oferita de acestia in urma unei cereri de despagubire in regie proprie .

Va contactez cu o problema intalnita la firma de asigurari ASTRA , aceasta este legata de suma oferita de acestia in urma unei cereri de despagubire in regie proprie .

Eu sunt pagubitul ,accidentul a fost pe data de 2.11.2006 , pe 6.11.2006 am deschis dosar de daune la Bilal Service , dosarul fiind deschis de catre D-nul Dobra Vasile .
Dupa multe insistente si o perioada de 2 saptamani am primit un deviz de la Bilal in valoare de 9600 RON , iar dupa ce am contactat ASTRA , d-nul Dobra mi-a comnicat ca Astra nu acopera decat 5000 RON din
valoarea daunei , iar eu ar fii trebuit sa suport diferenta . La cererea detaliilor de calcul efectuate de acestia nu au avut ce sa-mi ofere , nici in momentul de fata nu stiu cum se efecueaza calculul daunelor , nici nu ma intereseaza , eu doresc sa-mi recuperez paguba de care nu ma fac vinovat.
M-au purtat cu vorba doua saptamini mi-au propus sa iau masina sa o duc la alt serivice mai ietin am mutat masina la un service fara cuptor de vopsit si cu preturi la jumate fata de firma recomandata de societatea ASTRA.(BILLAL) AM prezentat alt deviz , mai ieftin si am depus cererere de despagubire in regie proprie , mentionez ca service-ul nu a dorit sa o faca si sa recupereze ulterior banii de la Astra atentionandu-ne ca vom avea probleme la recuperarea daunei.

[EDITAT, publicitate profesionala]
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:42, 5 Mai 2009
Buna ziua,

Exista si o intrebare? Ca nu reusesc sa inteleg logica.
In plus, va rog sa evitati sa folositi in viitor nume ale unor persoane in posturile dumneavoastra. Nu cred ca e nevoie sa stie nimeni cine s-a ocupat de dosar.

Multumesc.
Daca ati solicitat reparatia in regie proprie, ASTRA trebuia sa va puna la dispozitie devizul , respectiv valoarea despagubirii.
Cum ati putut deschide dosarul de dauna la service si nu la ASTRA?Daca Bilal-ul are conventie cu ASTRA pentru constatarile de dauna, ce ati mai cautat la ASTRA ?In asemenea cazuri (conventii/contract) service-ul are nu numai competenta in constatari dar si credibilitate/accept pentru efectuarea si incasarea facturilor emise, iar eventualele reglari se fac intre cele doua parti, tocmai pentru a nu mai implica asiguratul/pagubitul.
Prin toata ceata de informatii trunchiate, Dl.Alin Popescu are dreptate: cam cu ce sa va ajutam, si cum sa raspundem la o intrebare ne-pusa?
Intre timp initiatorul topicului a fost avertizat si apoi banat, deci nu va raspunde pana la ridicarea ban-ului.
Pentru accidentele produse in cursul anului 2006 este aplicabil Ordinul nr.3108/2004 al CSA. verificati acolo modul de calcul al despagubirii dvs., in functie de tipul vehiculului, vechimea acestuia si nr. de km parcursi.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
sdianaviolina a scris:

Pentru accidentele produse in cursul anului 2006 este aplicabil Ordinul nr.3108/2004 al CSA. verificati acolo modul de calcul al despagubirii dvs., in functie de tipul vehiculului, vechimea acestuia si nr. de km parcursi.

Nu veti primi multumiri pentru consiliere!
N-ati observat ca user-ul nu este interesat de explicatii logice?El vrea sa-si recupereze paguba neconditionat si isi revarsa naduful reclamand aici firme si persoane, fara sa puna intrebari.Acum nici nu mai poate:ban:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Astra asigurări: bani insuficienți pentru regie proprie klc716 klc716 Bună ziua. Am o problemă legată de un dosar de daună auto deschis la Astra Asigurări. În urmă cu aprox. 4 luni, mașina mea (Ford Focus 2002) a fost ... (vezi toată discuția)
Rca asirom despagubit f putin brabus722 brabus722 salut acum 3 luni am primit un buf in spate si am mers la service costul reparatiei costa 148 mil am solicitat in regie proprie ......... mi sa oferit 56 ... (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)