avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca asirom despagubit f putin
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca asirom despagubit f putin

salut
acum 3 luni am primit un buf in spate si am mers la service costul reparatiei costa 148 mil am solicitat in regie proprie ......... mi sa oferit 56 mil .......mi se pare f putin ....ce sa fac sa imi recuperez bani ? macar 75 % cam asa stiu ca trebuie sa -mi dea .....sa ii dau in judecata ? multumes
Cel mai recent răspuns: brabus722 , utilizator 22:15, 22 Februarie 2010
Nu ati dat niciun fel de detalii referitoare la:
-ce fel de reparatie , RCA sau CASCO
-la service ati fost urmare dosarului de dauna sau din proprie initiativa?
-de ce ati optat pentru regie proprie?Chiar daca ati facut solicitarea, nu este obligatoriu sa o acceptati daca suma nu satisface.
-a fost considerata dauna totala?(pomeniti de acei 75%)
-reparatia este pe RCA
-am mers la service agreat de ei si la altul care nu e ....am facut doua costatari pt a arata valoarea cat mai reala a reparatiei , asa au spus ei ca trebuie sa imi fac doua devize de reparatie la doua service diferite , am mers din proprie initiativa pt ca am solicitat in regie proprie .
-am optat pt regie proprie pestru ca eu ma pricep sa o repar
- nu a fost considerata dauna totala....
Suma propusa ca despagubire, trebuie sa fie rezultatul unui deviz al asiguratorului.Solicitati acest deviz si daca spuneti ca va pricepeti, verificati comparativ daca s-au respectat componentele reparatiei(piese,materiale,manopera)Daca nu sunteti de acord cu devizul, puteti solicita reparatia, sau incasa suma, specificand in cererea de despagubire, ca o considerati un avans, urmand a pretinde diferenta dupa efectuarea reparatiei, in baza documentelor de procurare materiale. (sau in instantaB-) )
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
nucu$, utilizator
-am solicitat un deviz de la ei scris nu verbal inca nu am primit nici un raspus
-am primit de la el un formular (cerere de despagubire) nu stiu daca sa o completez si sa o trimit pana nu primes de la ei mai exact un deviz scris
- sa fac o reclamatie la csa ? .....ms
Problema se rezolva la sediul asiguratorului nu prin corespondenta/mail/fax.
CSA-ul nu impune (nu are abilitatea) plata unei sume anume.
Cererea o semnati dupa ce va arata devizul care sta la baza calculelor, si daca aveti obiectiuni, mentionati-le in scris pe cerere, acceptand banii drept avans, urmand a pretinde diferenta in instanta.

Alte discuții în legătură

Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)
Despagubire regie proprie mai mica decat decontul mauzer mauzer Am un client (prieten) care a suferit o dauna, i s-a inmanat RCA insa a dorit sa isi repare auto in regie proprie. Asa ca efectuat un deviz ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)