avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca asirom despagubit f putin
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca asirom despagubit f putin

salut
acum 3 luni am primit un buf in spate si am mers la service costul reparatiei costa 148 mil am solicitat in regie proprie ......... mi sa oferit 56 mil .......mi se pare f putin ....ce sa fac sa imi recuperez bani ? macar 75 % cam asa stiu ca trebuie sa -mi dea .....sa ii dau in judecata ? multumes
Cel mai recent răspuns: brabus722 , utilizator 22:15, 22 Februarie 2010
-am primit devizu asiguratorului , am verificat si lipsesc multe piese de ex. lonjeronul care costa nu gluma plus manopera......nici nu stiu cum sa mai procedez ....sa fac o reclamatie la csa ca inca nu am facut, se rezolva ceva?
sau sa merg direct in instanta.....?ms
Daca "ati primit" = l-au trimis(mail/fax/posta)Mergeti la sediu si solicitati lamuriri privind omisiunile, dupa care ,functie de rezultat, notificati in scris faptul ca ii veti actiona in judecata si veti pretinde si cheltuielile (expertiza tehnica judiciara, taxa de timbru, onorariu avocat).Completati si depuneti cererea de despagubire pentru suma propusa, mentionand pretentiile de despagubire pentru omisiuni.
CSA nu va face decat sa le arate urechile (nici macar nu-i urechesc!)
Exista programe pentru calculator care permit asiguratorului sa emita un deviz estimativ insa numai in baza unor constatari exacte care se fac intr-un service.
De principiu, respectind prevederile Normelor Ordinului 20/2008 care se pare era in vigoare la momentul daunei, in cazul repararii in regie proprie din valoarea unui deviz se scade numai TVA, iar costul materialelor si a al manoperei nu trebuie sa depaseasca valoarile ce se practica in unitatile reparatoare agreate.
In acest sens veti solicita un deviz care sa cuprinda avariile reale din care se va scade TVA iar cererea de despagubire va fi completata cu suma rezultata.
Atentie ca devizul estimativ de regula are o valoarea mai mica decit un deviz de lucrari final, astfel ca va asumati pierderea aceastei posibile diferente.
cand merg la sediu din Botosani imi spun ca ei nu stiu nimica, ca dosaru e la Bucuresti si sa ii intrebe pe cei din B.....bla bla mai trece o saptamana pana primesc un raspus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)
Despagubire regie proprie mai mica decat decontul mauzer mauzer Am un client (prieten) care a suferit o dauna, i s-a inmanat RCA insa a dorit sa isi repare auto in regie proprie. Asa ca efectuat un deviz ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)