avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna Auto f.mare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna Auto f.mare

Buna ziua
Pe data de 15.11.2014 sotul meu a avut un accident.Din fericire ranile au fost superficiale.Astepta sa faca stanga impreuna cu alti participanti la trafic asigurandu-se ca se pune rosu la soferii care veneau din dreapta.Cand acest lucru sa intamplat a inaintat 5 m si o Dacia Logan a intrat brutal in el.A trecut pe rosu clar ,ulterior politia aratand camerele din interesctie.Dovada e foarte clara ,politia la gasit vinovat ,a suspendat permisul acestuia ,amenda etc.Asigurarea bineinteles la Astra.Pe langa socul accidentului ,acesta a fost socul nr 2.
Mentionez ca masina este un audi a 6 2012 .Paguba in mare ,fara sa se uite cei de la Porsche sub capota sau sub masina este de 25000 mii de euro.Cei de la Porsche refuza sa repare masina deoarece cei de la Astra le datoreaza f multi bani.O repara doar pe banii nostri si apoi noi sa ne intelegem cu Astra .Evident nu avem banii.Imi pierd speranta ,dosarul nici nu a inceput bine si eu imi pierd speranta.Va rog ajutati-ma cu orice sfat.Ce drepturi am ?
(roti rupte ,airbag-uri sarite,ambele aripi,faruri,capota etc)
Cel mai recent răspuns: adrian07ch , utilizator 18:40, 6 Decembrie 2014
O varianta dupa parerea mea ar putea fi aceea sa dati in judecata service-ul auto, insa trebuie studiat temeinic acest aspect.

Ar putea sa fie foarte complicat procesul dar daca se gaseste o varianta juridica ati putea incerca.
V-ar costa poate mai putin procesul.

Cat va costa reparatiile?

Incercati sa luati legatura si cu consilierii juridici de la Astra.
Poate au ei jurisprudenta pe asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua,
Din pct meu de vedere nu prea aveti baza legala sa-i dati in judecata pe cei de la Porsche. Sunt prestatori de servicii si nimeni nu-i poate obliga sa repare masina daca nu se plateste, chiar daca au un accept de intrare in reparatie de la Astra.
O asigurare casco v-ar fi ajutat in acest caz. Chiar daca nu e ieftin pt o masina A6 din 2012, dar in astfel de cazuri uite ca-si are utilitatea.
Eu v-as recomanda sa gasiti pe net un specialist in intocmirea dosarelor de dauna, va costa cam 50-100 RON. Acesta sa va puna actele in ordine astfel incat cei de la Astra sa nu aibe posibilitatea tragerii de timp. Cand trece termenul legal de despagubire ii puteti da in judecata, dar nu inainte de asta.
Daca gasiti un prieten avocat sau unul bataus care stie pe ce pune mana mai bine ganditi-va sa-i dati in judecata pe cei de la ASF (fosta CSA). Pana la urma nu Porsche este de vina ca pe piata din Romania ani la rand au fost tolerate societati ca Astra ci a organelor de control al statului, care stiu sa ti-o traga cum vor ei cand vor ei si stiu sa inchida ochii la fel.
Oricum, daca se ajunge proces cel putin cheltuielile preliminare + taxa timbru de 10% din suma solicitata a despagubirii va trebui s-o platiti fara sa vedeti masina reparata. Insa va puteti recupera toate cheltuielile inclusiv cele care se datoreaza neutilizarii masinii pe aceasta perioada, daca aveti un avocat bun.
Buna ziua,
Consider ca service-ul auto nu are nicio vina ca asiguratorul este rau-platnic. Incearca si ei sa se protejeze de astfel de situatii, mai ales ca este arhicunoscut ca asiguratorii platesc foarte greu.
Din alte cazuri similare, ati avea de ales intre:
- a va repara masina la un service agreat de asigurator - au contracte si cu alte reprezentante si lucrarile pot sa fie bine realizate (dar parca niciodata ca la reprezentanta producatorului masinii) - in acest caz va reparati masina fara sa platiti nimic si se regleaza service-ul cu asiguratorul;
- a incerca la alte reprezentante din tara care au o relatie mai buna cu asiguratorul - la fel, va reparati masina fara sa platiti nimic;
- a ramane la service-ul de care vorbeati - cereti un calcul de reparatii si dati in judecata asiguratorul pentru a fi obligat sa plateasca reparatiile - problema este ca procesul va dura aprox. 2 ani.
In toate cazurile trebuie sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul soferului vinovat si vedeti apoi pe care din variante puteti sa mergeti.
Succes!
Intre Astra si service exista contract?nEste un aspect important.nDin ce rezulta acreditarea?nAr trebui stiut.
Din păcate aceste dosare durează foarte mult, dar asa este la noi. Daca a fost deschis acest dosar de dauna, sunt obligați sa va repare masina, Avind in vedere ca este preluat riscul asigurat daca exista un RCA valabil la data producerii accidentului. Nu are relevantă faptul ca au de recuperat alte sume. Puteti face o sesizare catre CSA, invederind toate aspectele si precizând ca veti solicita si alte cheltuieli (lipsa de folosința a bunului propriu). Puteti face același lucru si catre asigurator. Daca a fost stabilită vinovăția si v-a fost comunicată Anexa 2 pentru reparații, nu pot sa refuze acest lucru. Cu privire la dosar, poate nu ar strica sa contactati un specialist care sa va îndrume.

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto NICOLETA_NIKI NICOLETA_NIKI Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)