avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna Auto f.mare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna Auto f.mare

Buna ziua
Pe data de 15.11.2014 sotul meu a avut un accident.Din fericire ranile au fost superficiale.Astepta sa faca stanga impreuna cu alti participanti la trafic asigurandu-se ca se pune rosu la soferii care veneau din dreapta.Cand acest lucru sa intamplat a inaintat 5 m si o Dacia Logan a intrat brutal in el.A trecut pe rosu clar ,ulterior politia aratand camerele din interesctie.Dovada e foarte clara ,politia la gasit vinovat ,a suspendat permisul acestuia ,amenda etc.Asigurarea bineinteles la Astra.Pe langa socul accidentului ,acesta a fost socul nr 2.
Mentionez ca masina este un audi a 6 2012 .Paguba in mare ,fara sa se uite cei de la Porsche sub capota sau sub masina este de 25000 mii de euro.Cei de la Porsche refuza sa repare masina deoarece cei de la Astra le datoreaza f multi bani.O repara doar pe banii nostri si apoi noi sa ne intelegem cu Astra .Evident nu avem banii.Imi pierd speranta ,dosarul nici nu a inceput bine si eu imi pierd speranta.Va rog ajutati-ma cu orice sfat.Ce drepturi am ?
(roti rupte ,airbag-uri sarite,ambele aripi,faruri,capota etc)
Cel mai recent răspuns: adrian07ch , utilizator 18:40, 6 Decembrie 2014
In cazul acesta eu as incerca sa ajung la dauna totala ...
Macar se simplifica treaba. Daca din deviz si verificare reiese ca e dauna totala, practic nu mai stati si va certati pt reparatii. Mergeti direct pe plata sau instanta. Economisiti o gramada de timp cu asta.
In orice caz va urez multa bafta!
Si eu cred ca asa e cel mai bine desi pierd mult.Nu cred ca as mai avea incredere in masina dupa ce lonjeroanele au fost atinse.Vedem ce ofera Astra la dauna totala si daca se ajunge acolo in primul rand .
Adresati o cerere in scris la Astra si cereti sa va raspunda in scris cum vad ei rezolvarea problemei ca sa nu pierdeti vremea inutil.

Sa avansati costul reparatiilor este exclus , zic eu.

Pe langa faptul ca nu imi pot da seama cum poti risca sa mergi pe drumurile noastre cu o masina de 30000 de euro fara sa ai Casco incheiat nu inteleg de cei cei de la Porsche nu vor sa va faca un deviz estimativ pentru a-l prezenta asiguratorului. In functie de valoarea devizului asiguratorul este obligat sa va comunice valoarea maxima de despagubire a masinii precum si modul de calcul al acesteia.
Totusi , avand in vedere ca asiguratorul este Astra , asigurator cu foarte multe probleme la despagubiri si banuind ca exista posibilitati financiare in cazul dvs v-as sfatui sa incepeti de pe acum demersurile de despagubire impreuna cu un avocat sau consultant de specialitate .
La virajul la stanga trebuie sa dai prioritate la cei ce vin din fata, nu conteaza ce culoare au semafoarele lor. Tu esti obligat sa iti respecti regulile tale chiar daca ceilalti participanti la trafic nu le respecta pe ale lor. Mie asta mi s-ar parea un motiv destul de valid pentru ca asigurarea celuilalt sa contraatace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto NICOLETA_NIKI NICOLETA_NIKI Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)