avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna Auto f.mare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna Auto f.mare

Buna ziua
Pe data de 15.11.2014 sotul meu a avut un accident.Din fericire ranile au fost superficiale.Astepta sa faca stanga impreuna cu alti participanti la trafic asigurandu-se ca se pune rosu la soferii care veneau din dreapta.Cand acest lucru sa intamplat a inaintat 5 m si o Dacia Logan a intrat brutal in el.A trecut pe rosu clar ,ulterior politia aratand camerele din interesctie.Dovada e foarte clara ,politia la gasit vinovat ,a suspendat permisul acestuia ,amenda etc.Asigurarea bineinteles la Astra.Pe langa socul accidentului ,acesta a fost socul nr 2.
Mentionez ca masina este un audi a 6 2012 .Paguba in mare ,fara sa se uite cei de la Porsche sub capota sau sub masina este de 25000 mii de euro.Cei de la Porsche refuza sa repare masina deoarece cei de la Astra le datoreaza f multi bani.O repara doar pe banii nostri si apoi noi sa ne intelegem cu Astra .Evident nu avem banii.Imi pierd speranta ,dosarul nici nu a inceput bine si eu imi pierd speranta.Va rog ajutati-ma cu orice sfat.Ce drepturi am ?
(roti rupte ,airbag-uri sarite,ambele aripi,faruri,capota etc)
Cel mai recent răspuns: adrian07ch , utilizator 18:40, 6 Decembrie 2014
av_silvia_margineanu a scris:

Daca a fost deschis acest dosar de dauna, sunt obligați sa va repare masina, Avind in vedere ca este preluat riscul asigurat daca exista un RCA valabil la data producerii accidentului. Nu are relevantă faptul ca au de recuperat alte sume.


Imi puteti spune temeiul legal pentru afirmatia de mai sus? Va multumesc.
Da, cu temeiul legal pare sa existe probleme.
De aceea ziceam ce verificari juridice trebuie facute.
Asa s-ar putea gasi si temeiul legal daca exista ceva la baza...ceea ce nu imi pare mie clar...
Ddpinde si cum e legea...
Ce drepturi confera societii asiguratoare sa nu plateasca si la fel pt service acreditat...
Eu din cate stiu:
1. obligatia platii este al asiguratorului Astra, pentru ca Astra a emis RCA si nu Porsche!
2. Porsche are cu Astra un protocol de colaborare sau contract prin care se stipuleaza cum colaboreaza cei doi spre multumirea clientului si atat. Este un contract/protocol intre parti care poate fi denuntat unilateral oricand, binenteles cu urmarile care decurg din acest pas
3. Nu vad cum ar putea fi Porsche obligat sa faca reparatia in baza unei legi sau reglementari care se refera la asigurator.
Porsche a cerut azi procent pentru a spune cu exactitate paguba mașinii.undeva la 2000 euro cer doar pentru constatare.Am luat masina de acolo.Este acum la un alt service auto Maff.Aici se va face constatarea exactă împreuna cu inspectorul de la Astra.stiu ca Porsche nu are obligația sa accepte ,pana la urma este o companie privată.Costul este unul imens pentru a repara masina ,cam 25000 mii de euro.si probabil nu o sa mai fie aceeași masina niciodată.ma întreb daca nu e mai bine sa fie data paguba totala?am îndoieli mari ca Astra ne va da banii vreodată.voi merge si la un avocat specializat.va multumesc pentru răspunsurile de pana acum si va țin la curent.
horea gorde a scris:


- a ramane la service-ul de care vorbeati - cereti un calcul de reparatii si dati in judecata asiguratorul pentru a fi obligat sa plateasca reparatiile - problema este ca procesul va dura aprox. 2 ani.



Mi se pare solutia cea mai buna. O calitate a reparatiei mai buna decat cea efectuata la reprezentanta firmei producatoare a autoturismului nu veti gasi.
Asiguratorul are dreptul ca in interiorul termenului de 3 luni sa efectueze investigatii proprii cu privire la modul de producere a accidentului. Daca efectueazamenea investigatii este obligat sa anunte pagubitul in termen de 10 zile de aceasta intentie.
Ordinele fostului CSA limiteaza valoarea despagubirii ce poate fi platita pagubitului. Eventualele diferente la puteti recupera de la conducatorul auto vinovat pe cale judecatoreasca.
ing. Ioan Ciobanu

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto NICOLETA_NIKI NICOLETA_NIKI Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)