avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna Auto f.mare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna Auto f.mare

Buna ziua
Pe data de 15.11.2014 sotul meu a avut un accident.Din fericire ranile au fost superficiale.Astepta sa faca stanga impreuna cu alti participanti la trafic asigurandu-se ca se pune rosu la soferii care veneau din dreapta.Cand acest lucru sa intamplat a inaintat 5 m si o Dacia Logan a intrat brutal in el.A trecut pe rosu clar ,ulterior politia aratand camerele din interesctie.Dovada e foarte clara ,politia la gasit vinovat ,a suspendat permisul acestuia ,amenda etc.Asigurarea bineinteles la Astra.Pe langa socul accidentului ,acesta a fost socul nr 2.
Mentionez ca masina este un audi a 6 2012 .Paguba in mare ,fara sa se uite cei de la Porsche sub capota sau sub masina este de 25000 mii de euro.Cei de la Porsche refuza sa repare masina deoarece cei de la Astra le datoreaza f multi bani.O repara doar pe banii nostri si apoi noi sa ne intelegem cu Astra .Evident nu avem banii.Imi pierd speranta ,dosarul nici nu a inceput bine si eu imi pierd speranta.Va rog ajutati-ma cu orice sfat.Ce drepturi am ?
(roti rupte ,airbag-uri sarite,ambele aripi,faruri,capota etc)
Cel mai recent răspuns: adrian07ch , utilizator 18:40, 6 Decembrie 2014
GuideMe a scris:

Eu din cate stiu:
1. obligatia platii este al asiguratorului Astra, pentru ca Astra a emis RCA si nu Porsche!
2. Porsche are cu Astra un protocol de colaborare sau contract prin care se stipuleaza cum colaboreaza cei doi spre multumirea clientului si atat. Este un contract/protocol intre parti care poate fi denuntat unilateral oricand, binenteles cu urmarile care decurg din acest pas
3. Nu vad cum ar putea fi Porsche obligat sa faca reparatia in baza unei legi sau reglementari care se refera la asigurator.



Daca are contract depinde cum arata...

Daca o societate este insolventa nu poate plati.
Ar putea fi inutil procesul daca se urmareste ceva pe termen scurt.
Cu Astra care este situatia?
Eu sunt scarbita si de Astra si de Porsche .Ani de zile la masinile pe care le-am detinut ,am facut service doar la Porsche Pipera.Bani multi in conturile lor.Nu mai conteaza,stiu ca nu au nici o obligatie.Am dus masina la cineva cunoscut (Maff Exclusiv),ei lucreaza mereu cu Audi Porsche Bmw etc.Acum trebuie sa aflu exact costul reparatiei si daca mai merita reparata.Ambele lonjeroane sunt atinse ,masina este din aluminiu deci nimic nu se poate indrepta .Totul trebuie schimbat.Si da sunt de acord ca reprezentanta lucreaza cel mai bine dar nu ma primesc decat daca platesc eu.
Ce valoare avea masina?
AnaMariaCC a scris:

ma întreb daca nu e mai bine sa fie data paguba totala?


Pentru a putea fi declarat ca dauna totala reparatia estimata in baza unui deviz trebuie sa depaseasca 75% din suma pe care o stabileste Astra ca fiind valoarea masinii.

Despre Astra n-am mai multe informatii:
[ link extern ]

Si inca ceva. Cu cei de la Maff Exclusive sa aveti mare grija. Probabil nu va fi cazul Dvs, dar totusi e bine sa stiti ca acum cativa ani au dat cateva tunuri la societati de asigurari cu devize umflate rau, da rau de tot sub pretextul ca era vorba de tuning si nu reparatie de serie. E bine sa va tineti ochii deschisi ...
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
Istvan Mihaly, Consultant asigurari
Masina noua a fost 80000.Eu am cumparat-o din Germania din reprezentanta de la buy back cu 30000E.Nu stiu cum fac cei de la astra calculele.Am toate foile de la Porsche in care scrie clar ca masina e impecabila la fiecare service facut ,ultimul acum o luna de zile.Cei de la Maff imi sunt prieteni apropiati deci nu imi fac probleme ,atata tot ca sunt convinsa - nimeni nu repara aceasa masina ca Porsche!Reparatia au spus cei de la Porsche ,dupa ce au privit masina superficial ,ajunge undeva la 25000E.Depinde cum se prezinta si dedesubt .

Alte discuții în legătură

Dauna totala auto NICOLETA_NIKI NICOLETA_NIKI Am avut un accident rutier in urma cu cca 2 luni in care am fost parte vatamata, am mers cu masina in service am apelat cum era firesc la asigurator...am urmat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Abuz astra lary_alexandra2 lary_alexandra2 In data de 16.12.2010 am fost implicat intr-un accident ( eu nefiind vinovat), celalalt conducator recunoscandu-si vina la politie mi s-a eliberat autorizatia ... (vezi toată discuția)