avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Activitate virgil123

Activitate virgil123

Răspuns la discuția Mostenirea dupa a doua casatorie
Am inteles, in cazul tatalui meu casa fiind relativ constructie noua pe un teren cumparat de el a ramas neintabulata, ar fi suficient un testament prin care lasa mostenire acest bun imobiliar copiilor ?
Bunaziua,

Tatal meu e vaduv si s-a recasatorit, actuala nevasta e si ea vaduva dar nu are copii.

Prima chestiune care ma pune pe ganduri e o mostenire/despagubire de la mama mea, pe care e posibil sa o castigam in instanta, actiunea in instanta a fost demarata inaintea actualei casatorii, in acel proces figuram ca mostenitori eu, fratele si tata.

1. Prima mea problema e daca actuala sotie are vre-un drept in momentul prezent din partea tatalui ?
2. Iar a doua e daca tata ma ajuta cu partea lui sa achizitionez bunuri mobile sau imobile, actuala sotie (in cazul decesului tatalui) sau rude de-ale ei (in cazul decesului ei si eventual a tatalui) au dreptul sa-mi ceara ceva drepturi ?

3. Ultima chestiune ar fi cea a locuintelor si autovehiculelor fiindca fiecare din soti au cate una din fiecare, cine ce drepturi are in cazul decesului unuia dintre soti (sotia are frati) si cum isi poate pastra tata mostenirea doar pentru descendentii lui?

Va multumesc anticipat.