Usor de spus, domnul presedinte este unul dintre apropiatii primarului din localitate, nu am vorbit cu femeia de serviciu de la serviciul indrumare si control asociatii d eproprietari ci chiar cu anagajata primariei in acel post care mi-a spus ca fiind omul primarului nu conteaza daca e sau nu proprietar. Nu poate fi schimbat pt ca jumatate plus unu dintre membrii asociatiei sunt asistati social ai primariei sau membri de partid colegi cu presedintele asociatiei. Unde ma pot adresa pt a intra in legalitate in acest caz, daca nu se doreste nici la nivel de institutii ale statului? Multumesc
In conditiil ein care asociatia de locatari incheiel contracte cu firme comerciale (administaratorul este o firma comerciala) atunci aceste legi intra in sfera codului fiscal?
By the way vi s epare normal ca o familie de doua persoane sa plateasca o cota de intretinere de 68 lei in conditiile in care atat apa cat si gazele, gunoiul si electricitatea sunt platite pe factura avand contract direct cu firmele de utilitati? Apa avem fiecare racord separat, contoare separate in pivnita, tevile deservesc fiecare cate un apartament si cf contractului cu firma de apa reparatie oricarei defectiuni se suporta de catre proprietarul aparatmentului care e deservit de teava respectiva, curentul electric pe scara: avem becuri deaspura fiecarei usi de acces in apartament alimentate din apartamentul respectiv, gunoiul avem contracte individuale, la fel si gazele. Curatenia: fiecare locatar e responsabil cu curatenia in dreptul apartamentul sau si pe scara de la etajul respectiv. E un bloc de doua etaje, fara lift fara nimic. Platim 68 lei cota de intretinere lunar, 40 de lei fond de reparatii lunar. Nu exista nici un buget de venituri cheltuieli, nimic, cont in care sa se verse fondul de reparatii.,nada, nimic. Restul comision firma administrare asociatii proprietari. Vi s epare normal? In conditiil ein care de la primarie ni s-a transmis ca presedintele asociatiei de proprietari, care nici macar nu e proprietar in asociatie, nu poate fi schimbat, fiind omul primarului,iar in bloc e sprijinit de doua familii de asistati social ai primariei si o familie de colegi de partid, ce se poate face sa iesim din rahatul asta?
Sa inteleg ca daca este vorba de oamenii primarului si abuzurile pe care le fac acestia, nu exista cale legala pt a fi opriti? Ca daca luna viitoare cota de intretinere va fi de 3 milioane eu nu pot face nimic legal pt a demasca hotia astora? Si mai trebuie sa mai si platesc acea cota de 3 mil fara macar a primi niste justificari pe care legea imi acorda dreptul prin art 10 din legea 230/2007 de a le cere si implicit primi?
In cazul in care presedintele de asociatie nu este in conformitate cu legea in vigoare, adica nu este proprietar al lui apartament din asociatie, toate contractele semnate de el devin nule dpdv legal? In ceea ce priveste lista cu cotele de intretinere daca aceasta nu este intocmita in conformitate cu normele legale in vigoare devine nula dpdv legal si produce efecte juridice zero.O factura care nu are toate datele de identificare impuse de lege nu este accepatat de catre fisc ca document care produce efecte comerciale, implicit fiscala, la fel o lista cu cotele de contributie intocmita NECONFORM legii produce efecte juridice nule.
De ce ANPC nu solutioneaza astfel de probleme? Sunt tot abuzuri la adresa cetateanului consumator din Romania
AM niste intrebari pt dvs la car esper sa-mi puteti raspunde:
1. daca lista de plata a cotelor de contributie nu este semnata de presedintele de asociatie de proprietari si de cenzor, aceasta devine nula de drept? Legea 230/2007 stipluleaza ca aceasta lista trebuie semnata de administrator si contrasemnata de presedintele de asociatie si de cenzori. In plus daca a fost angajata o firma de contabilitate pt a calcula cotele trebuie si aceasta sa semneze si stampileze lista respectiva. In cazul in care presedinteeld e asociatie refuza sa semneze lista avem obligatia de a plati cotele de intretinere?
2. Daca am solicitat presedintelui de asociatie si administratorului explicatii privind modul de calcul al acestor cote si in cazul refacturarilor copii de pe facturile de utilitati iar acestia au refuzat sa raspunda in conformitate cu codul fiscal suntem obligati la plata cotelor de intretinere astfel calculate?
3. daca presedintele de asociatie a mintit ca este proprietar al unui apartament din asociatie dar in urma sesizarilor facute la primarie despartamentul d eindrumare si control ni s-a spus ca este legal ca un presedinte de asociatie de proprietari sa nu fie proprietar in cadrul asociatiei, desi legea 203/2007 stipuleaza altceva, ce trebuie facut in acest sens, iar actele si documentele semnate de acesta mai au valoare legala si comerciala?
4. daca in urma cererilor noaste, in temeiul art 10 din legea 230/2007 presedinteelde asociatie refuza sa ne puna la dispozitie documentele prin care legal, a fost investit ca presedinte de asociatie si contractele pe care le-a semnat in aceasta functie ce este de facut? Am facut astfel de cereri in scris trimise prin posta cu confirmare de primire inca din iulie, pana in prezent neprimind niciun raspuns.
Toate acestea se intampla in asociatia de proprietari 930 din campina. Multumesc