avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Patrascanlili

Activitate Patrascanlili

Răspuns la discuția Neglijenta stomatologica!
tata s-a dus pentru proteza, habar nu avea de leziune, medicul nu a solicitat radiografie inainte de orice actiune, ca si specialist era de datoria lui sa atentioneze pacientul, sa dea trimitere la specialist pentru ceea ce a constatat, si nu sa-si dea cu parerea verbal ca e candida! Besicuta a fost depistata abia dupa indepartarea protezei vechi insa medicul a preferat sa dea un diagnostic verbal si sa ia banii ! Indatoririle lui profesionale ar fi fost: in primul rand un medic stomatolog trebuie sa solicite radiografie inainte de orice, apoi daca in timpul tratamentului, lucrarii, depisteaza ceva, datoria lui e sa trateze daca tine de el sau sa dea trimitere la specialistii indreptatiti, apoi are si obligatia sa elibereze chitanta sau factura ceva, nu credeti? da oricum suntem o tara in care drepturile nu mai exista, numai profit se urmareste si se calca in picioare orice! Demnitate, ce e aia? nu mai exista!!
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in aceasta problema: anul trecut tata si-a facut o lucrare dentara(proteza) iar medicul nu l-a informat si nici indrumat , cu privire la prezenta unei leziuni pe gingie. Si-a continuat lucrarea dandu-si doar cu parerea ca e candida si i-a recomandat verbal un antifungic care bineinteles ca nu a rezolvat problema. fapt pentru care tata a ajuns la Iasi cu carcinuom gr.IV operat .In prezent este in evidenta oncologica si are o dubla disfunctie de masticatie si vorbire deoarece ia fost extirpat o portiune din maxilar dr. si bolta palatina.
Am sesizat la colegiul medicilor dentisti, am fost invitati, unde am constatat cu stupoare aberatiiile declarate de medic, numai minciuni, si ce e mai grav dansul si-a permis sa falsifice si fisa medicala, ba mai mult a semnat in locul lui tata.
Noi nu am avut decat argumente verbale, tata nu a primit nici un document scris din partea medicului( nici recomandare, trimitere la specialist, bon fiscal sau factura) ceea ce ne-a facut pe noi sa sesizam mai tarziu. Medicul nu a avut interes decat pentru bani. Pe parcursul aproximativ a 3 luni cat a durat lucrarea medicul intreba numai de bani pe tata! Am fost umiliti in fata cabinetului medical cand am mers cu tata pentru a cere explicatii.
In definitiv membrii comisiei au afirmat ca domnul doctor este acoperit si ca documentele atasate de el nu a-r justifica o neglijenta. Noi am intrebat daca un fals se considera a fi un document care sa justifice, insa ni s-a raspuns si recomandat sa demonstram ca e un fals. Adica sa solicitam la cerere fisa medicala, sa mergem la politie pentru examen grafologic si atunci se pot pronunta!! Deocam data ei nu pot decat sa ne creada pe cuvant, exprimandu-si empatia vis-a-vi de situatie. eu personal in calitate de fica deja ma simt uluita de cele intamlate, suntem umiliti cu drepturile noastre.
Va rog din suflet sa ma indrumati , pas cu pas ce avem de facut, am solicitat la cerere de trei ori pana acum , eliberarea fisei, insa medicul refuza cu buna stiinta, pentru ca stie ca ceea ce a facut poate fi mai grav decat neglijenta comisa.
Dansul a lasat de inteles calea amiabila, insa propunerile lui au fost dea dreptul umilitoare. Noi am vrut totusi sa-si asume cele comise, nu vrem sa profitam de problema pentru stiu eu ce interese financiare, pentru ca indiferent de suma , nu acopera prejudiciul adus. Tata s-a ales cu handicap pe viata si cu incertitudinea daca v-a reusi vreodata sa mai fie sanatos.
Va rog din suflet sa ma indrumati, sa stim ce putem face. va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția neglijenta stomatologica!
va multumesc mult!
buna ziua,
va rog din suflet sa ma indrumati, tatal meu si a lucrat o proteza dentara anul acesta la un cabinet particular, in urma caruia s a ales cu un diagnostic foarte grav,, Carcinom gingivo alveolar ,, si a suferit o interventie chirurgicala tumoara find gradual IV. Medicul stomatolog a identificat o besicuta pe gingie insa nu l a indrumat sa faca biopsie ci i a dat un antifungic spunandu i ca e candida, si nici macar radiografia dentara care se face de regula nu a zis sa o faca. A finalizat proteza, si a luat banii iar noi am ramas cu necazul care ne a daramat psihic toata familia.
Imi doresc din suflet ca acest medic sa raspunda, sa plateasca neglijenta care a dus la acest dezastru pentru noi, si va rog din suflet sa ne spuneti ce putem face intrucat tata nu a primit nimic cu care am putea dovedi ca lucrarea a fost facut la acel cabinet( bon fiscal,chitanta, etc).
Astept raspuns si va multumesc anticipat!