avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate AncaRomania

Activitate AncaRomania

Sotia supravietuitoare sustine ca o anumita suma de bani ii aparine -ca mostenire in anul 1987-deoarece a primit-o in urma unei succesiuni., si ca o va retrage din contul bancar comun. La contul bancar aveau acces ambii soti. Am inteles ca in cazul in care unul din soti moare, contul bancar comun este blocat si ca nu au aces mostenitorii decat cu actul doveditor. Sotul este decedat in 2014, deci pana acum s-a pierdut urma banilor, deoarece si sotul a avut venituri substantiale ce au intrat tot in cont bancar comun.Nu se aplica principiul "Ce este al sotiei este doar al ei, si ce a avut sotului apartine amandurora ". In concediu au fost amandoi, bani au cheltuit amandoi, deci nu cred ca este normal, asa cum sustine sotia, ca acum dupa atatia ani sa spuna ca o anumita suma de bani ii apartine doar ei.(in contul bancar suma este mai mare decat suma pe care sotia sustine ca o are ca mostenire). Daca vroia doar ptr ea banii respectivi, sa-i pastreze ptr zile negre, ma gandesc ca ar fi trebuit sa fie doar pe numele ei, nu in cont comun. Situatia e complicat de explicat, sper sa fiu destul de clara. Am angajat un avocat ptr a elucida misterul, deoarece trebuie facuta succesiune dupa moartea sotului, si sotia vrea sa dea mostenitorii la o parte.Exista multe probleme in cazul acesta. Exista persoane care impiedica mersul normal al cererii de succesiune prin amenintari si presiuni, ba chiar si alte fapte grave. Multumesc oricum ptr mesaje.
Răspuns la discuția succesiune
Multumesc pentru raspuns.
Situatia se complica acolo, ptr ca acest tutore, vrea sa o scoate pe mama mea din succesiune. Exista fapte reale si un martor care a luat parte a discutiile din casa.
Intreare: Daca mama mea se adreseaza Politiei din Germania, poate avea probleme? de orice natura.
Am fi vrut, prin nu stiu ce procedura, sa ne adresam Politiei, sa analizeze actele ce s-au semnat, fara instiintarea mamei mele.
Poate, acest tutore are si alte interese.
Răspuns la discuția succesiune
Se poate face dovada ca suma de bani este obtinuta ca mostenire- suma obtinuta in anul 1987. Deci, pana in anul 2014, cand a decedat sotul, suma de bani se considera cheltuita de ambii soti.
Concluzie: Nu se poate retrage suma respectiva din contul comun , considerand ca este bun propriu al sotiei supravietuitoare? Asta daca suma depaseste totalul contului.
Aceasta problema este pe teritoriul Germaniei (sotul cetatean german a decedat- nu a lasat testament).
Sotia supravietuitoare poate face testament fara a fi facuta succesiunea dupa decesul sotului?
Speta: sotul moare - ca mostenitor ramane un copil dintr-o alta casatorie
Intrebare: in lipsa succesiuni, sotia supravietuitoare, poate retrage bani din contul bancar comun si depune in cont individual?

Discuție succesiune
O suma de bani obtinuta ca mostenire de catre sotie, intra in procedura de sucesiune in cazul in care sotul moare?
Deci suma de bani este obtinuta in timpul casatoriei de catre sotie dar in contul comun al sotilor.
Ca mostenitor din partea sotului, a ramas un copil dintr-o casatorie anterioara.
Intrebare: Copilul decedatului are drept la suma mostenita de mama vitrega?
Discuție succesiune
Bunicul meu a decedat in Germania, era cetatean german, mama mea este in Germania ptr a deschide succesiunea, dar acolo exista un tutore legal care se ocupa de toate actele necesare.In urma decedatului exista doar sotia acestuia si un copil -mama mea. Sotia acestuia nu se poate deplasa, deci tutorele este imputernicit sa se ocupe de tot ce trebuie facut in urma decesului, insa nu colaboreaza cu mama mea-singura mostenitoare.Mai mult decat atat nu ii pune la dispozitie acte sau informatii despre demersurile ce urmeaza sa le faca in numele sotie ramase in viata. (81 ani, bolnava de Parkenson)
Intrebarea mea este : Este legal ce face? faptul ca nu colaboreaza cu mama in nici un fel!
Este un pic suspect cea ce face si felul in care se comporta.
E