avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunicul meu a decedat in Germania, era cetatean german, mama mea este in Germania ptr a deschide succesiunea, dar acolo exista un tutore legal care se ocupa de toate actele necesare.In urma decedatului exista doar sotia acestuia si un copil -mama mea. Sotia acestuia nu se poate deplasa, deci tutorele este imputernicit sa se ocupe de tot ce trebuie facut in urma decesului, insa nu colaboreaza cu mama mea-singura mostenitoare.Mai mult decat atat nu ii pune la dispozitie acte sau informatii despre demersurile ce urmeaza sa le faca in numele sotie ramase in viata. (81 ani, bolnava de Parkenson)
Intrebarea mea este : Este legal ce face? faptul ca nu colaboreaza cu mama in nici un fel!
Este un pic suspect cea ce face si felul in care se comporta.
E
Cel mai recent răspuns: AncaRomania , utilizator 10:48, 23 Noiembrie 2014
Nu stim care este procedura in Germania, dar nu cred ca ar strica sa va documentati, mai ales ca spuneti ca bunica este cu aceasta problema de sanatate. Mai mult decat atat, mama dvs in calitate de mostenitoare, alaturi de bunica ci nu singura, are anumite drepturi, si nu ar trebui sa lase lucrurile la voia intimplarii. Tutorele instituit este ptr bunica, ci nu pentru mama dvs.
Multumesc pentru raspuns.
Situatia se complica acolo, ptr ca acest tutore, vrea sa o scoate pe mama mea din succesiune. Exista fapte reale si un martor care a luat parte a discutiile din casa.
Intreare: Daca mama mea se adreseaza Politiei din Germania, poate avea probleme? de orice natura.
Am fi vrut, prin nu stiu ce procedura, sa ne adresam Politiei, sa analizeze actele ce s-au semnat, fara instiintarea mamei mele.
Poate, acest tutore are si alte interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela ddaniela_00 ddaniela_00 mama are alzheimer,tata a decedat acum un an jumate,eu sint singura mostenitoare.sint stabilita in germania.vreau sa institui curatela pentru mama si sa fac ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mostenire viky56 viky56 Drept de mostenire mama tutore la fiica decedata Buna ziua, va rog daca este posibil sa mi comunicati solutia juridica ptr urmatoarea ... (vezi toată discuția)