avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil - mostenire

Drept de mostenire mama tutore la fiica decedata

Buna ziua,
va rog daca este posibil sa mi comunicati solutia juridica ptr urmatoarea intrebare:
Verisoara mea in varsta de 84 ani cu grad de handicap a fost mama si tutore ptr fiica sa de 52 ani cu grad de handicap si interdictie .Fiica sa a decedat in febr 2021.
In urma fiicei decedate au ramas :un ap in proprietatea sa 1/1 si 3/4 din ap in care locuia cu mama sa.
Intrebarea mea este :
1. Daca dreptul de tutore mai este valabil si dupa decesul fiicei
2.Ce drepturi are mama decedatei asupra imobilelor
3.Ce drepturi au urmasii mamei ramase in viata
4.Cum se pot instraina imobilele in situatia cand mama trebuie intretinuta si are nevoie de bani.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: viky56 , utilizator 12:33, 22 Februarie 2021
Trebuie sa devina proprietarul bunurilor fiicei sale prin procedura notariala si apoi puteti semna un contract de intretinere cu dansa.
Poate sa va lase testament si va ocupati dvs apoi de succesiuni
daca sunteti singura ruda, mosteniti oricum.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc ,O zi excelenta va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Succesiunea doina57 doina57 Buna seara. As dorii o conversatie despre succesiune cu o persoana abilitata . Cine doreste sa i-mi dea cateva lamuriri pe aceasta tema? Va multumesc ... (vezi toată discuția)