avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Buna seara. As dorii o conversatie despre succesiune cu o persoana abilitata . Cine doreste sa i-mi dea cateva lamuriri pe aceasta tema? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:23, 16 Iulie 2011
Eu.
A murit matusa mea, sora mamei mele, care a fost casatorita cu unchiul meu timp de 40 de ani.Unchiul este diagnosticat cu dementa mixta din 2008 si hemipareza dreapta de 20 de ani.Intrebare: ce procent revine succesorilor de gr. 1?
Succesorii de gradul I sunt parintii si copiii.
Pe care dintre acestia ii aveti in vedere?
Scuzatima, nu au copii iar parintii sunt decedati , in schimb matusa are 4 frati in viata iar unchiul are o verisoara
In aceste conditii, cota sotului supravietuitor este de 1/2 din masa succesorala, iar cota fratilor este de 1/2, respectiv cate 1/8 pentru fiecare frate.
Fratii sunt rude de gradul 2.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)
Mostenire de la verisoara tatalui mischel80 mischel80 Vreau o lamurire.Tatal meu a avut o verisoa care era casatorita si nu are copii nici frati,a decedat si ea si sotul ei in aceiasi zi,sotul ei are o sora si ... (vezi toată discuția)