avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de la verisoara tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de la verisoara tatalui

Vreau o lamurire.Tatal meu a avut o verisoa care era casatorita si nu are copii nici frati,a decedat si ea si sotul ei in aceiasi zi,sotul ei are o sora si dupe sora are doi nepoti.Matusea si unchiul au avut inpreuna un apartament,vreau sa stiu avem si noi ceva drept din ap sau nu.Daca a lasat testament scri nu stiu. multumesc
Cel mai recent răspuns: mischel80 , utilizator 18:38, 2 Martie 2012
Cam indepartata ruda!

Din punct de vedere juridic, este o ruda de gradul IV...

este foarte important de stiut care dintre cei 2 soti a decedat primul...

Daca a decedat prima verisoara, atunci exista posibilitatea ca tatal dvs. sa vina la mostenirea verisoarei.

Daca exista testament atunci sansele ca tatal dvs. sa vina la mostenire sunt extrem de mici.
Nu am specificat ca si tatal meu ie decedat in urma cu trei ani. Dintre cei 2 a murit matusa prima dar sint citeva ore de deces dintre iei doi. Ieste posibil sa aiba mai mult drept sora si nepotii unchiului din ap.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie in familie. matusa mea-sora cu mama ... mihaela0307 mihaela0307 Buna ziua, am o situatie in familie. Matusa mea-sora cu mama mea-a decedat si sotul doreste sa mosteneasca apartamentul in care locuieste fiica unei ... (vezi toată discuția)