avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sucesiune mama dupa deces copil proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sucesiune mama dupa deces copil proprietar

Sucesiune mama dupa deces copil proprietar
Cel mai recent răspuns: viky56 , utilizator 11:04, 21 Februarie 2023
Copilul e minor sau major?
Cazul de fata este asa:
Fata de 50 ani cu interdictie,mama de 84 ani tutore.Fata a murit acum o luna a ramas mama in viata.
Fata decedata avea in proprietate un ap cu 2 camere 100%,si locuia cu mama sa intr un ap cu 2 cam in proprietatea sa 3/4%din 1 %,restul este in proprietatea mamei in viata.
Intrebarea mea este:
1. trebuie facuta succesiune ca sa poata instraina si sa devina proprietar pe ambele ap 2.catre cine sa se indrepte avocat sau notar
3 cam ce costuri ar fi
4 termenul in care se face succesiunea

Multumesc
Am uitat sa spun ca eu sunt verisoara gr 1 cu mama ramasa in viata .Mama mea cu mama ei au fost surori.Am vreun drept de mostenire in aceasta speta si de la cine mama sau fiica ?
In situatia in care mama supravietuitoare face contract de intretinere cu cineva sau de vanzare si da tot mai am drept de mostenire eu?
Ea poate face aceste contracte de instrainare ?
femeia merge la notar, mosteneste tot ce avea fiica ei si intabuleaza pe numele sau. Costurile le afla la notar. Nu cred sa dureze mai mult de 2 luni.
O mosteniti pe femeie daca decedeaza inaintea dvs si nu instraineaza altuia pana atunci.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - mostenire viky56 viky56 Drept de mostenire mama tutore la fiica decedata Buna ziua, va rog daca este posibil sa mi comunicati solutia juridica ptr urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)