avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters337090

Activitate ContSters337090

Am fost la banca sa vorbesc. Doamna de la banca a vorbit cu cei de la Bucuresti. Au ramas doua varianta, sa platesc ratele din urma ca doar asa imi face o esalonare sau sa platesc toata suma. Am plecat de la banca, pe drum am vorbit la telefon cu ai mei. Dupa o decizie ca ai mei sa ma ajute, m-am intors la banca si i-am zis la doamna respectiva ca saptamana viitoare voi rambursa banii. "Cei de la bucuresti stiu intentiile tale, nu mai are rost sa le comunic."

Tot aceasta doamna, mi-a zis ca din moment ce dosarul ajunge la executorul judecatoresc, nu mai depinde ei, de banca. Mi se pare noaptea mintii. Daca eu rambursez suma inainte de acea executare silita, e ok. Daca rambursez suma dupa executarea silita (nu stiu ce vor executa), nu stiu ce se intampla.

Sistemul de lucru al bancilor e foarte rudimentar si conservator. Stau inchisi intr-o cutie, numita zona de siguranta, cu frica de a iesi de acolo.

Din moment ce executorul, nu are ce executa, ce se intampla? Ce notificare imi va mai veni acasa? "Suntem cu ochii pe tine"?

Am inteles ca inainte de executarea silita, banca imi cere rambursarea, mai bine zis plata intregii sume. Primesc vreo instiintare cu privire la asta?
Voi incerca. Problema e ca, pe atunci eram in Bucuresti, iar acum nu mai sunt. Banca nu vrea sa mute contul meu din Bucuresti in orasul in care ma aflu acum. Cei de aici nu au acces la toate datele creditului. Va fi mai dificil. Dar hai sa incerc. Am mai incercat, dar era o frustrata la ghiseu care a inceput sa faca cam urat.
Daca ar injumatati rata, as putea plati. Chiar daca se face o prelungire pe mai multi ani.
Va multumesc de raspunsuri.
Nu poate fi vorba de 3 ani, cand eu n-am mai platit din iulie, daca tin bine minte, iar banca a tot trimis in fiecare luna cate o scrisoare.
Multumesc pentru raspuns.
Prescriptia dreptului de a cere executarea silita, nu stiu ce e asta. Eu am primit saptamana trecuta o notificare (scrisoare) de la un birou de executor judecatoresc, in care imi spune ca daca nu imi platesc ultimele 4 rate restante, incepe executarea silita a bunurilor ce le am. Ca eu suport costurile. Ca creditul meu poate fi vandut unei companii din romania sau strainatate. Am zis ca ma duc maine sa mai pun niste bani. Nu stiu daca ajuta cu ceva. In notificare nu specifica unde anume sa depun acei bani. Mi se pare ciudat. Daca ii pun in contul ce il am deschis la banca respectiva, sper sa-i ia de acolo.

Mai am o inrebare. Am facuta o asigurare de viata cu componenta de investitie la ING. La anul ar face 2 ani. Avand in vedere ca nici eu nu ma pot atinge de acei bani (contractul e facut pe 31 ani), face urat ING-ul daca vrei sa te atingi de acei bani, imi pot executa ceva de aici? Pe de o parte nu m-ar deranja, le-as da acei bani. Dar pe de alta parte, daca stiu ca se pot atinge de acei bani, nu as mai pune la anul bani (daca cineva spune ca am bani pt asta dar nu si pt rata, va spun ca acesti bani nu ar veni de la mine). Suma acumulata pana acum nu e una mare.

Va multumesc anticipat.

Buna ziua,
Am luat un credit de nevoi personale. Din vara nu am mai putut plati ratele. A venit o scrisoare de la un executor judecatoresc sa platesc in 5 zile, desi a ajuns foarte tarziu la mine, daca nu incep executarea silita pe bunurile ce le detin.
Personal nu detin nimic. Tot ce as avea, ar fi un SRL, sunt administrator si unic asociat. Nu sunt angajat la el. Executarea silita, poate ajunge pana la faptul ca sunt adminsitratorul unei societati?

Va multumesc anticipat.