1. dupa dumneata, probabil si drepturile angajatului sunt povesti.
2. unde am scris ca s-au transferat date cu caracter personal de la angajat in afara?
3. in ROI nu e absolut nimic legat de asta, de ce facem speculatii?
4. unde s-a produs imprudenta?
- Editat de admin: Vă rog să vă controlați limbajul și să combateți ideea/ideile, NU persoana. Mulțumesc -
Exact despre asta este vorba. Adresa de email conține: initiala_prenume.nume@companie.ro. Angajatorul sustine ca are tot dreptul ca alti colegi sa foloseasca aceasta adresa. Dar ce se intampla daca un coleg decide sa scrie mailuri mai mult sau mai putin ortodoxe de pe aceasta adresa unui client? Persoana nu poate avea control pe asa ceva si nici "incredere" ca ceilalti nu vor abuza, singura protectie fiind parola cunoscuta doar de detinatoarea mailului, care in acest caz, nu mai exista.
Pe mail nu exista fluturasi de salariu, dar exista conversatii cu HR-ul legate de evaluari si performante, tot de natura personala, dar acest lucru este mai putin relevant, in comparatie cu riscul de mai sus.
Legat de prejudiciu, este doar unul moral, stai mereu cu teama ca mailul tau este efectiv compromis, iar altii pot sustine conversatii in numele tau. Mie acest lucru imi suna clar a furt de identitate.
Sotia mea, recent intrata in prenatal, a facut handover colegilor care i-au preluat clientii, dar un director a decis ca ar fi mai bine ca ea sa ofere colegilor parola de la mail pentru ca ei sa vada mai usor istoricul conversatilor cu clientii preluati; ea a refuzat si a ramas fara access la mail, deci i-au schimbat parola fara acordul ei, in timp ce ea este inca angajata. Mentionez ca ea a oferit tot suportul colegilor care i-au preluat clientii, si-a updatat mesajul out-of-office directionand clientii catre noi colegi, si chiar a tinut conferinte din prenatal ajutand colegii cu situatiile existente.
In aceasta situatie, noi vedem o serie de nereguli: colegii care au acum access la mail, pot trimite mailuri in numele ei (probleme de identitate), au acces la mailurile legate de performante cu HRul si salariu (probleme de confidentialitate), probleme de GDPR si altele.
Noi personal vedem asta ca un abuz, dar am vrea sa stim si din punct de vedere legal ce optiuni exista.
Va multumesc mult pentru raspuns. Lucrurile stau exact cum le-am prezentat. Stiu ca e stupid, dar avand in vedere ca in tara noastra se poate intampla orice, am vrut totusi sa fiu sigur.
Vin cu o problema oarecum hilara, dar care nu stiu cat de serioasa poate deveni.
In contextul alegerilor prezidentiale din acest an, in urma caruia in social-media (facebook, twitter etc) au tinut mortis foarte multi oameni mai mult sau mai putin inteligenti sa-si expuna parerile, la un moment dat, i-am raspuns unei persoane pe facebook sub forma de comentariu la un articol "Esti prost." apoi motivul pentru care am ales acest "apelativ". Evident, persoanei in cauza nu i-a picat bine, si ma trezesc cu un mesaj privat in care ma anunta ca ma va da in judecata pentru postare.
Stiu ca e hilar, dar totusi, ar trebui sa-mi caut un avocat? Aceasta persoana are un caz impotriva mea? Si in cel mai absurd context, mai mult de o amenda nu poate fi vorba presupun. De asemenea, nu ar trebui sa stii adresa cuiva inainte de a face un asemenea demers?