avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta in social-media
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta in social-media

Salutare,

Vin cu o problema oarecum hilara, dar care nu stiu cat de serioasa poate deveni.
In contextul alegerilor prezidentiale din acest an, in urma caruia in social-media (facebook, twitter etc) au tinut mortis foarte multi oameni mai mult sau mai putin inteligenti sa-si expuna parerile, la un moment dat, i-am raspuns unei persoane pe facebook sub forma de comentariu la un articol "Esti prost." apoi motivul pentru care am ales acest "apelativ". Evident, persoanei in cauza nu i-a picat bine, si ma trezesc cu un mesaj privat in care ma anunta ca ma va da in judecata pentru postare.

Stiu ca e hilar, dar totusi, ar trebui sa-mi caut un avocat? Aceasta persoana are un caz impotriva mea? Si in cel mai absurd context, mai mult de o amenda nu poate fi vorba presupun. De asemenea, nu ar trebui sa stii adresa cuiva inainte de a face un asemenea demers?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: nomack87 , utilizator 23:23, 23 Noiembrie 2014
Abea acum realizez de ce lucrurile se mișca asa greu la noi... Pai daca fiecare se trezește sa depună o plingere pentru fiecare fleac, normal ca nu mai au timp sa lucreze dosarele in care chiar sunt probleme. Daca lucrurile stau exact asa cum le-ati prezentat, puteti sta linistit. Nu se poate aplica vreo măsura impotriva Dvs doar pentru asta.
Va multumesc mult pentru raspuns. Lucrurile stau exact cum le-am prezentat. Stiu ca e stupid, dar avand in vedere ca in tara noastra se poate intampla orice, am vrut totusi sa fiu sigur.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ofiteri de politie cam duri, sa-mi fac griji? hyperion1is hyperion1is Buna ziua, Sper ca asta e categoria corecta. Acum vreo 5 zile am fost sechestrat de 3 persoane atunci cand ii ajutam cu unele probleme pe care le aveau cu ... (vezi toată discuția)
Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu acuzati false ca ar fi fost violata? precious007 precious007 Buna seara Am nevoie de o informatie rapida daca se poate sa stiu cum sa procedez. Este considerata amenintare sau santaj atunci cand cineva te acuza cu ... (vezi toată discuția)
Loviturã de... asociație silviu_n silviu_n În asociația noastră a intervenit următoarea situație, generată de nemulțumirea a 2 membri ai comitetului care au mai atras încă 2 de ... (vezi toată discuția)