avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ofiteri de politie cam duri, sa-mi fac griji?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ofiteri de politie cam duri, sa-mi fac griji?

Buna ziua,
Sper ca asta e categoria corecta.
Acum vreo 5 zile am fost sechestrat de 3 persoane atunci cand ii ajutam cu unele probleme pe care le aveau cu televizorul, la ei acasa.
Am fost a doua zi la politie sa depun plangere si am fost sunat astazi 02.05.2012 sa ma prezint la sectie. Cand am ajuns acolo am fost luat direct cu masina sa merg la locul faptei, fara sa ma intrebe daca imi mentin declaratia daca nu (de teama de repercusiuni ale infractorilor).
Problema e ca acum mi-e teama intr-un fel mai mult de politisti decat de infractori, mai ales dupa cum mi-au vorbit de parca eram eu infractorul. De ex, cand le-am spus ca mi-e teama sa nu imi faca aia ceva etc mi-au spus " Ei pot sa te f**a", scuzati limbajul, si nu glumeau. S-au cand am plecat mi-au spus ca o sa fiu sunat si ca ar fi bine sa vin, sub forma de amenintare. Ceva de genul "poate nu vii".
De asta pun problema aici, pentru ceilalti utilizatori, poate li s-au intamplat ceva similar, daca te poti baza pe politie in astfel de situatii, daca nu. Poate au fost dansii mai duri sa vada daca ma pierd, in caz ca primesc amenintari de la aia etc.
Din punct de vedere tehnic, vreau sa intreb daca pot sa-mi retrag plangerea, sau o sa fiu acuzat de ceva daca fac asta. Si in caz o sa fiu agressat de politie (prin absurd) daca pot face ceva sau mai bine stau linistit. Poate ar trebui sa ma duc cu avocat data viitoare?
Stiu ca e o situatie cam "stupida", si sunt un om in toata firea, zic eu, dar intr-un fel sunt socat ca nu am trecut prin situatii similare si sunt oarecum intr-o stare de soc..
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:39, 3 Mai 2012
un avocat este bun deoarece politistii se vor controla mai mult in discutia cu dvs.
plingerea pentru lipsire de libertate nu poate fi retrasa.
Multumesc.
De asemenea m-au intrebat daca ma judec cu ei. Presupun ca pe latura civila, pe partea penala pt o astfel de infractiune se ocupa procurorii din cate stiu, nu? Daca se ajunge pana acolo. Nu am martori, e doar cuvantul meu impotriva cuvantului lor.
Nici nu stiu ce se intampla in continuare. Presupun ca o sa mai fiu chemat pt informatii suplimentare sau alte declaratii etc.
Eu cand am fost la sectia de politie era intr-o zi de duminica si ofiterul de serviciu m-a pus sa scriu o declaratie. A fost in genul " D-le comandant, Subsemnatul .. va relatez.. Va rog sa luati masurile legale ce se impun". Asta e o sesizare, plangere sau...? Ca nici nu ma pricep. E acelasi lucru?
este o plingere dau nu o plingere prealabila
sunt lucruri diferite
Atat latura civila cat si cea penala se judeca intr-un singur proces.
Dvs ati formulat o plangere si nu o mai puteti retrage, va ramane de vazut cum se va finaliza, cu o trimitere sau cu o netrimitere in judecata.
Nu ar trebui sa va faceti atatea probleme deoarece sunteti parte vatamata, daca doriti sa temperati politistii pt un limbaj mai adecvat va puteti prezenta cu un avocat, dar nu este obligatoriu.
Ar fi bine sa mergeti insotit de avocat.
Este posibil sa fie interlopi cunoscuti si politia sa ii protejze sau sa vrea sa ii aresteze.
In general,in oricare din aceste doua situatii exista o presiune mare...

Alte discuții în legătură

Cum ancheteaza politia victimele interlopilor Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Un interlop vecin cu mine mi-a pus o pisica moarta la usa, m-a lovit in lift si m-a amenintat acum un an, in 5 octombrie ac m-a lovit cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire detectiv particular kati-lina kati-lina În cursul lunii decembrie 2014, am fost urmăriţi eu si prietenul meu ,respectiv maşina pe care o conducem şi care o ţinem în parcarea blocului unde ... (vezi toată discuția)
Politia apara infractorii Costica33 Costica33 Am cumparat un apartament intr-un complex de blocuri noi. Aici locuiesc multi oameni seriosi, corporatisti si locuiesc si interlopi: prostituate, recuperatori, ... (vezi toată discuția)