avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate georgica107

Activitate georgica107

SRL poate fi scoala privata?
Va pun aceasta intrebare deoarece am de pregatit un caiet de practica pentru stagiatura de expert contabil in care se cere infiintarea unui SRL avand obiect de activitate principal gradinita, scoala si after-school - ciclul primar, gimnazial si liceal cu profil sportiv. Precizez ca se vor incasa taxe de scolarizare pentru gradinita si after-school.
Stiu ca invăţământul privat funcţionează potrivit legii si este organizat şi funcţionează pe principiul nonprofit.

Ca obiecte secundare de activ. sunt date cursuri extracurriculare, activ. de alimentatie in cantina proprie, o editura si comert in libraria proprie, acestea fiind clar activitati economice.

Oare e o capcana? Sau le pot imbina cumva?
Multumesc din suflet.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au vandut dupa moartea mamei, am precizat... Cumparatorul nu a avut de suferit, el si-a inscris dreptul de proprietate in cartea funciara.
Ramane de vazut cum vor face, Daca vor mai apuca sa faca ceva.
Imi pare rau ca v-am revoltat atat...
Cum ce sa cheltuiasca? Trebuie facuta succesiunea dupa mama decedata mai intai, nu? Nu e mai complicat? Si nu fenteaza pe nimeni, deoarece sunt doar ei doi, frati care se inteleg ca oamenii.
Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, iar sotia supravietuitoare, impreuna cu cei doi fii, realizeaza succesiunea in baza unui titlu de proprietate emis de primarie. Nu stiu daca s-a intabulat ceva in cartea funciara, cel mai probabil nu.
Cativa ani mai tarziu, dupa moartea mamei, fara a mai face succesiune, cei doi frati se inteleg sa vanda casa cu terenul aferent si sa imparta in jumate banii. Cum? Fratele purtator al numelui tatalui vinde IN BAZA TITLULUI VECHI, ca proprietar, impartind banii cu fratele.
Mai trec ani si, in prezent, fratele ce poarta numele tatalui doreste sa vanda jumatatea lui din terenul extravilan fratelui sau. IN ACELASI MOD,
Asta pentru a nu mai cheltui la notar.
Este oare posibi? Ce impedimente ar putea aparea?
Mentionez ca nu exista alti mostenitori, fratele cu numele identic are doar sotie, nu copii, toti sunt destul de inaintati in varsta si cu probleme de sanatate si doresc sa rezolve aceasta problema cat mai usor si mai ieftin.
Multumesc.
Rugaminte mare: am primit somatie si titlu executoriu de la primarie, pentru amenzi de parcare si rutiere, in valoare de 1825 lei, astfel:
-o parte prescrise, din 2012
-o parte achitate, la unele am gasit chitantele, la altele nu, posibil sa le gasesc pana la urma...
Sumele sunt toate pe acelasi titlu, nu am fost instiintat anterior cum ca as avea debite restante.
Ce as dori sa stiu:
1. Se plateste taxa de timbru, pana cand si in ce suma?
2. Cer anularea executarii pentru tot titlul sau partial pt. ce am gasit chitanta? Mentionez ca sunt convins ca le-am platit pe toate, dar putine sanse sa mai gasesc chitanta...
3. Concomitent solicit suspendarea executarii?

Multumesc
:) Ok, am precizat de la inceput ca nu am pregatire juridica. Deci sa inteleg ca daca doi indivizi cotizeaza 15 ani, la nivelul salariului minim, unul cu norma intreaga si unul cu fractiune de norma, daca ajung la limita de varsta, vor avea acelasi nivel al pensiei? Sau va referiti doar la conditia de perioada de stagiu minima?
Nu lucrez in domeniul juridic, dar pot sa va spun ca pentru angajarea persoanelor in varsta de peste 45 de ani, societatile primesc o subventie de la somaj in valoare de 500 Ron/luna, timp de 1 an. Aceasta, in conditiile in care veti gasi un patron intelegator, ar putea acoperi cheltuielile cu contributiile sociale la salarul minim cu norma intreaga.

Ce a spus d-l de mai sus:
fie prin angajare (chiar su cu timp partial, cu o ora pe zi sau pe saptamana) fie prin plata contributiei in baza unui contract de asigurare cu Casa de Pensii.

nu cred ca este valabil, cotizatia ar trebui sa fie pentru norma intreaga, nu fractiune de norma, pentru a putea acoperi minusul de 1 an si ceva.
D-le avocat, va rog sa-mi dai exemple de fapte care ar putea demonstra buna credinta a administratorului, in conditiile in care, de la an la an, acumuleaza datorii astronomice catre stat si totusi, isi continua activitatea neprofitabila.
Iar ANAF-ul, ma intreb, nu a fixat anumite limite ale datoriilor, poate in functie de cifra de afaceri, poate in functie de numarul de angajati, de la care sa se autosesizeze?
Buna seara!
As dori sa stiu daca exista noutati in ceea ce priveste abordarea problemei suspendarii unui CIM in cazul in care angajatul cere CFS pentru o anume perioada.
Avand in vedere controversatul articol:
Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Avand in vedere faptul ca s-au primit deja amenzi pe motiv de nesuspendare, care au fost contestate, dar s-a pierdut in instanta (nu stiu motivele, doar solutia data)
Avand in vedere volumul de munca si birocratia inutila care ingreuneaza activitatea multor firme,
as dori sa stiu daca exista o motivare juridica din partea unui specialist, o speta, un caz amendat etc, ca sa ne lamurim si noi cum e corect.
Mentionez ca recent a fost controlata o societate, iar reprezentantii ITM au sugerat ca, macar de acum incolo, sa se efectueze suspendarile, altfel, la urmatorul control, se lasa cu avertisment sau, doamne fereste, amenda chiar! X-(
Multumesc.