Buna ziua, revin la intrebarea mea cu mai multe aspecte si as dori sa-mi raspundeti.In prezent lucrez pe o functie de referent ,functionar public, la o primarie.Mi s-a comunicat ca pe 7 februarie 2015 fac 60 ani si mi se desface contractual de munca in 5 zile. si sa am grija cum distribui banii pana cand imi va veni pensia adica dupa 3-4 luni in cel mai fericit caz) .Am intrebat daca pot lucra in continuare sub forma de contract pe o perioada determinata, sau sub orice forma macar pana la venirea pensiei si mi s-a raspuns ca nu exista nici-o posibilitate, desi am intrebat si la alte institutii bugetare si mi s-a raspuns ca da.Am solicitat acest lucru intrucat din salariul meu de 980 lei pe luna am rata la banca de aproximativ 400 lei.Va multumesc.
Buna ziua! As dori sa stiu raspunsul la urmatoarea intrebare:
"Pot sa ma reangajez intr-o institutie publica,in baza unui contract pe o perioada determinate de timp, dupa ce voi iesi la pensie in data de 08.02.2015.
mentionez faptul ca voi implini varsta de 60 ani in feb 2015 si in conformitate cu legea ies la pensie. Totodata as dori sa pot continua activitatea in cadrul institutiei publice in care lucrez, acum ca se poate cumuli pensia cu salariul.
deasemenea as dori sa stiu daca angajarea in baza unui contract de munca , ulterior pensionarii este conditionata de valoarea pensiei, care va fi undeva in jur de 9 mil. Va multumesc !