avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare cu contract dupa ce ies la pensie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare cu contract dupa ce ies la pensie

Buna ziua! As dori sa stiu raspunsul la urmatoarea intrebare:
"Pot sa ma reangajez intr-o institutie publica,in baza unui contract pe o perioada determinate de timp, dupa ce voi iesi la pensie in data de 08.02.2015.
mentionez faptul ca voi implini varsta de 60 ani in feb 2015 si in conformitate cu legea ies la pensie. Totodata as dori sa pot continua activitatea in cadrul institutiei publice in care lucrez, acum ca se poate cumuli pensia cu salariul.
deasemenea as dori sa stiu daca angajarea in baza unui contract de munca , ulterior pensionarii este conditionata de valoarea pensiei, care va fi undeva in jur de 9 mil. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 5 Decembrie 2014
Buna ziua,
Puteti incheia un contract de munca pe perioada determinata dupa iesirea la pensie, cu conditia ca durarta acestuia sa nu depaseasca 36 de luni, conform art. 83 din Codul Muncii. Conform art.17 alin(1) din Legea 329/2007 se poate cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie.
Si cu prevederile ART. 56 cum ramane?
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare
SAU
ART. 30
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz
Art.30 C.mun. este aplicabil , nu si art.56.

Odata ce a iesit la pensie , nu mai devine incident art.56 C.mun.
Buna ziua, revin la intrebarea mea cu mai multe aspecte si as dori sa-mi raspundeti.In prezent lucrez pe o functie de referent ,functionar public, la o primarie.Mi s-a comunicat ca pe 7 februarie 2015 fac 60 ani si mi se desface contractual de munca in 5 zile. si sa am grija cum distribui banii pana cand imi va veni pensia adica dupa 3-4 luni in cel mai fericit caz) .Am intrebat daca pot lucra in continuare sub forma de contract pe o perioada determinata, sau sub orice forma macar pana la venirea pensiei si mi s-a raspuns ca nu exista nici-o posibilitate, desi am intrebat si la alte institutii bugetare si mi s-a raspuns ca da.Am solicitat acest lucru intrucat din salariul meu de 980 lei pe luna am rata la banca de aproximativ 400 lei.Va multumesc.
Exista posibilitatea, asa cum vi s-a spus la celelalte institutii publice.
Probabil ca angajatorul nu mai doreste colaborarea cu dvs, de sustine contrariul.

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)