avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Codul Muncii sau Statutul Functionarilor Publici v-a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Codul Muncii sau Statutul Functionarilor Publici v-a avea prioritate?

Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform:
- Codul Muncii Art 56, alin. 1, lit. c “ la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, cu caracter excepţional, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă (,…)” , respectiv
- Art. 56, alin (3) “Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea în condiţiile prevăzute la alin. (1) lit. c) teza întâi”
Intrebarea este:
Conducatorul Institutiei Publice poate impiedica continuarea activitatii acesteie pe baza Legii 188 din 1999, privind Statutul Functionarilor Publici ? unde :
- Art 98, aliniatul 1, litera “d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare dacă persoana care are competenţă de numire în funcţia publică nu dispune aplicarea prevederilor alin. (3);”, respectiv
- Art. 98, aliniatul (3) “Pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, funcţionarul public poate fi menţinut în funcţia publică deţinută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.”

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 2 Aprilie 2019
Fiind functionar public se aplica cu prioritate prevederile Legii 188/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuarea raportului de serviciu dupa indeplinirea stagiului de cotizare octavian37 octavian37 Buna ziua Ma numesc Lucian, sunt functionar public. Incepand cu data de 01.01.2019 voi indeplini conditia de vârstă standard și a stagiului minim de ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractului individual de munca in cazul functionarilor publici octavian37 octavian37 Buna ziua Ma numesc Corina sunt functionar public si ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamurii in urmatoarea problema Incepand cu data de 01.01.2019 va ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)