avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PRELUNGIREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA IN CAZUL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PRELUNGIREA CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA IN CAZUL FUNCTIONARILOR PUBLICI

Buna ziua
Ma numesc Corina sunt functionar public si ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamurii in urmatoarea problema
Incepand cu data de 01.01.2019 va trebui sa intru in pensie la limita de varsta. Voi implinii 60 de ani in data de 05.01.2019
Doresc sa stiu daca, conform Hotararii Curtii Constitutionale prin care
s-a hotarat ca si femeile pot sa-si continue activitatea ca si barbatii , pana la varsta de 65 de ani, voi beneficia si eu de acest drept
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:37, 15 Octombrie 2018
Funcționarilor publici la sunt aplicabile prevederile Legii 188/1999..

Pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu. (Art.98 alin.3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea contractului individual de munca dupa indeplinirea stagiului de cotizare si mplinirea vartei de pnsionare in cazul femeilor octavian37 octavian37 Buna ziua Ma numesc Corina sunt functionar public si ma adresez dvs cu rugamintea de a ma lamurii in urmatoarea problema Incepand cu data de 01.01.2019 va ... (vezi toată discuția)
Continuarea raportului de serviciu dupa indeplinirea stagiului de cotizare octavian37 octavian37 Buna ziua Ma numesc Lucian, sunt functionar public. Incepand cu data de 01.01.2019 voi indeplini conditia de vârstă standard și a stagiului minim de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)