avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Activitate babushka1

Activitate babushka1

Buna seara,

Va expun urmatoarea stare de fapt, pentru care va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un sfat:
- in luna septembrie compania la care am lucrat a desfiintat anumite posturi, printre care si al meu, dupa trei luni in care nu ni s-au platit salariile complet
- nici in acest moment nu am incasat salariile restante, dupa mult incercari de intelegere amiabila cu patronul
- alti colegi au rezistat cat au putut, pana cand, neplatiti si ei, si-au dat demisia - nici acestia nu am mai vazut vreun leu
- multi au actionat firma in judecata, insa la registrul comertului, de cateva zile, firma figureaza cu aceleasi date de identificare, in afara de denumire, aceasta fiind schimbata - deci ei au actionat in judecata firma x avand CUI y, iar acum, aceasta figureaza cu numele Z si acelasi CUI y, celelalte date fiind aceleasi. Ca stare, apare in functiune, dar cu poprire pe partile sociale.

Intrebarile mele sunt:
1. Avand in vedere ca firma are poprire, ar mai avea sens sa o actionez in judecata? Inaintea mea au deschis dosare multe alte persoane care au sume foarte mari de recuperat
2. as putea avea sanse sa solicit accesarea fondului de garantare a creantelor salariale in cazul in care firma va intra in insolventa? Cum ar trebui sa fac asta si cum afecteaza noua denumire faptul ca eu am avut contract de munca pe cealalta denumire?

Va rog, ajutati-ma cu un sfat despre cum ar trebui sa procedez ca sa pot recupera banii de care depind in acest moment. Sper ca se intelege situatia expusa mai sus, in caz contrar, imi cer mii de scuze.

Va multumesc anticipat!