avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate yzyy

Activitate yzyy

Răspuns la discuția Executare silita dubioasa
Buna seara. Va multumesc pentru raspunsuri. Ca sa lamuresc mai bine problema; in contractul de vanzare-cumparare incheiat intre mine si ROM-VIAL se stipuleaza exact ce am scris mai sus: "se vinde apartamentul X,in valoare de...,in suprafata de...,in rate egale in valoare de...,ultima rata fiind in iulie 2022. Locuinta nu se poate instraina timp de 10,sub nici o forma." Acum un an am incercat sa iau un credit cu ipoteca. Nu s-a putut deoarece apartamentul era grevat de sarcini. Cei de la ROM-VIAL mi-au spus ca nu pot sa fac nimic cu apartamentul pana nu-l achit integral. Dumneavoastra spuneti ca la licitatie se poate vinde un apartament deja grevat,cei de la ROM-VIAL spun ca nu se poate,deoarece doar eu si mama avem dreptul de a plati acea suma de bani,conform regulamentului lor. Eu nu mai inteleg nimic. Totusi ceva am priceput! Am priceput ca atata vreme cat esti judecator sau executor,legea este in mana ta si poti sa furi,sa distrugi viata unor oameni,cat vrei si niciodata nu esti tras la raspundere.La primele doua licitatii care le-a organizat executorul Adrian Moianu,nu s-a prezentat nici un ofertant. La a treia licitatie,s-au prezentat in mod miraculos opt persoane,care au oferit care mai de care niste preturi aberante,intre 60.000 lei si 107.000 lei. Iar acea suma de 23.000 lei,pentru care a fost scos la licitatie apartamentul,este rezultatul unor magarii din partea "vecinilor" mei.Au facut un simulacru de reparatie a imobilului pe exterior,au adus o tona de bonuri fiscale pentru materialele respective si asta a fost! Renovarea unei vile cu doua etaje a costat 50.000 lei!
Oricum va multumesc pentru mesaje si va rog sa nu folositi acest topic ca motiv de cearta intre domniile voastre. O seara buna.
Da,stiu acest lucru,ca totul este suspect.Sa explic mai in detaliu; in data de 04.12.2013,se da sentinta prin care eu si mama mea suntem obligate sa le platim acestor vecini suma de 23.000 lei.In sentinta scrie clar ca am dreptul la recurs in 15 zile de la data comunicarii. In data de 20.02.2014 primesc comunicatul acasa si in data de 25.02.2014 depun cererea de recurs. In data de 13.03.2014,respectivii vecini platesc la judecatorie o taxa de 5 lei si li se pune o stampila cu "definitiv",pe hotararea care eu o atacasem cu recurs si pentru care primisem termen in data de 15.12.2014. Mai grav este faptul ca toti avocati consultati mi-au spus ca vecinii,aveau dreptul sa faca definitiva hotararea. Eu nu mai inteleg nimic.Daca v-as povesti tot nu m-ati crede. Va rog frumos,puteti sa-mi dati un numar de telefon sau o adresa de mail prin care sa comunicam mai bine? Va multumesc mult.
Va multumesc mult pentru lamuriri. Eu asta nu reuseam sa inteleg,daca un executor judecatoresc are dreptul sa vanda un imobil grevat de sarcini,anterior dosarului de executare. Sa inteleg ca mai am o sansa sa intorc executarea. Am depus cerere la Judecatorie pentru anularea procesului verbal de licitatie si am si recursul impotriva hotararii care a stat la baza dosarului de executare. Recursul este in data de 15.12.2014. Si mai fac o precizare,anume ca executorul nu a dorit sa-mi puna poprire pe salariu,s-a aruncat direct asupra imobilului. Va multumesc mult!
Va multumesc pentru raspuns. Totusi indraznesc sa va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect: Imobilul a fost cumparat pe legea 112 in 2007,in rate,in concluzie noi nu am achitat nici macar jumate din pretul iobilului,executarea silita a avut loc anul acesta. Daca dumneavoastra spuneti ca executorul a procedat corect,atunci cine va plati restul de bani la ROM-VIAL? Si cum s-a facut dovada ca eu si mama mea suntem proprietarele de drept ale imobilului,cand in contract se stipuleaza ca nu avem dreptul sa instrainam imobilul,sub nici o forma,timp de zece ani? De asemenea este stipulat in contract ca noi devenim proprietare in drept,doar dupa achitarea sumei totale. Va multumesc inca o data si va rog sa ma scuzati daca vam necajit cu intrebarile mele.
Buna ziua,am o problema mai delicata si diferita de cele obisnuite. Locuiesc cu mama mea intr-un apartament,intr-o vila de doua etaje.In anul 2012 vecinul nostru de la etajul 2 ne-a actionat in instanta,pentru a fi obligate sa ne dam acordul pentru inceperea lucrarilor de renovare la fatada si acoperisul imobilului.Au castigat si noi am fost obligate sa fim de acord cu aceste lucrari. Pe baza acestei hotarari ne-a actionat din nou in instanta si ne-au cerut despagubiri in valoare de 24.000 lei. Au castigat si acest proces,dar sentinta nu a fost definitiva. Am atacat hotararea cu recurs,recursul a fost acceptat si stabilit pentru data de 15.12.2014.In martie,acest an vecinii mei platesc o taxa de 5 lei si fac hotararea definitiva in ciuda faptului ca noi declarasem recurs. Cu aceea hotarare facuta definitiva se duc la executorul Judecatoresc Adrian Moianu si acesta incepe procedura de executare silita impotriva noastra.Noi am facut contestatie la executare dar ne-a fost respinsa pentru ca nu am platit taxa de timbru(mentionez ca mama nu are venituri,iar eu am un salariu de 900 lei). In data de 14.11.2014 executorul judecatoresc ne vinde imobilul pentru suma de 107000 lei,desi suma la care a fost evaluat este cam 77.000 euro.Am depus contestatie impotriva procesului verbal de licitatie.Mentionez ca eu si mama,am achizitionat imobilul pe legea 112,IN RATE,urmand ca pana in 2022 sa lichidam debitul.
Intrebarea mea este: Are dreptul acest executor judecatoresc sa vanda un imobil,deja grevat de sarcinii? Mai ales ca nu ia anuntat si pe cei de la ROM-VIAL ca a scos imobilul la licitatie.
Va multumesc pentru atentie.