Un proces pentru iesire din indiviziune (trei familii in curte: una ocupand partea de la strada, iar celelalte doua partea din spate, una din aceste doua familii din spate, este ruda de gradul 1 cu mine, parintii mei). S-a efectuat iesirea din indiviziune numai pentru familia de la strada (celelalte doua ramanand blocate, fara aces la strada) Curtea de Apel mentionand in decizie sa se iasa pe alta strada, prin curtea a carui proprietar sunt (cu toate ca nu am avut nicio legatura in aces proces) mentionand totusi ca nu sunt obligat sa le acord o trecere deoarece nu am fost parte in proces. Urmatarea 'mutare' a vecinilor a fost cererea unei servituti de trecere persoanei de la strada (care a iesit din indiviziune, acordandu-i-se proprietate privata) castigand la Tribunal si Judecatorie (venind si domnul judecatorul la fata locului), dar pierzand la Curtea de Apel (decizie irevocabila)! Acum eu, in calitate de urmatoarea persoana care va fi data in judecata, ce am de facut? In situatia in care SIGUR voi pierde procesul, fiind singura persoana pe unde se va putea face iesirea la strada (alta strada decat cea in care isi au domiciliul si utilitatile persoanele mentionate). Totusi care sunt sansele sa castig? Sau sa ma prezint la un notar sa o rezolvam pe calea amiabila? Cu utilitatile lor ce se vor intampla? Ce drepturi am daca acord aceasta servitute de trecere? Va multumes!