avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere de servitute

Un proces pentru iesire din indiviziune (trei familii in curte: una ocupand partea de la strada, iar celelalte doua partea din spate, una din aceste doua familii din spate, este ruda de gradul 1 cu mine, parintii mei). S-a efectuat iesirea din indiviziune numai pentru familia de la strada (celelalte doua ramanand blocate, fara aces la strada) Curtea de Apel mentionand in decizie sa se iasa pe alta strada, prin curtea a carui proprietar sunt (cu toate ca nu am avut nicio legatura in aces proces) mentionand totusi ca nu sunt obligat sa le acord o trecere deoarece nu am fost parte in proces. Urmatarea 'mutare' a vecinilor a fost cererea unei servituti de trecere persoanei de la strada (care a iesit din indiviziune, acordandu-i-se proprietate privata) castigand la Tribunal si Judecatorie (venind si domnul judecatorul la fata locului), dar pierzand la Curtea de Apel (decizie irevocabila)! Acum eu, in calitate de urmatoarea persoana care va fi data in judecata, ce am de facut? In situatia in care SIGUR voi pierde procesul, fiind singura persoana pe unde se va putea face iesirea la strada (alta strada decat cea in care isi au domiciliul si utilitatile persoanele mentionate). Totusi care sunt sansele sa castig? Sau sa ma prezint la un notar sa o rezolvam pe calea amiabila? Cu utilitatile lor ce se vor intampla? Ce drepturi am daca acord aceasta servitute de trecere? Va multumes!
Recomandabil ar fi ca in masura in care este posibil sa solicitati instantei/expertului sa creeze o parcela distincta cu servitutea de trecere. Aceasta parcela sa fie notata separat in CF.
Altfel pe intreaga suprafata a terenului dvs va fi notata acea servitute, si oricand doriti sa construiti va veti lovi de opacitatea vreunui functionar (desi expertul va trece servitute cu lungimea de x latime de y prin punctele)
altfel aveti dreptul...#-o sa nu inchideti poarta - a-ti bloca accesul pe servitutea de trecere si mai aveti dreptul sa platiti impozitul chiar daca pe teren e instituita o servitute
Puteti cere si despagubiri, fie ca o suma globala, fie ca un tarif de utilizare, sa-i spun asa, lunar, anual...
Cel mai ieftin e sa negociati, asa incat mergeti la un expert cadastru, la un avocat si apoi, cu ce aflati, singur ca cu unuldoi dintre acestia, negociati.
Nu are rost sa cheltuiti in instanta, e mai ieftin in afara ei ca timp, nervi, bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviza geomrg geomrg Am o propietate personala. In spatele curtii este o proprietate in care locuiesc 3 familii in indiviza (una dintre familii fiind parintii mei). Acestia s-au ... (vezi toată discuția)
Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ? mist mist Buna Ziua, Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)