avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut32

Activitate Ionut32

Buna ziua

In luna septembrie am aplicat pentru un loc de munca in Germania , postul era oferit de o firma nemteasca , care in oferta care a publicat-o pe site oferea un salariu de 1000-1500 euro pe luna . Am fost contact de catre reprezentantul firmei si am avut un interviu in germana , in care mi s-a spus ca salariu pe care il pot castiga este de 1100 euro net, alte detali le-am discutat cu o romanca ( care lucra deja in firma respectiva). Mi s-a spus ca firma vrea sa angajeze lucratori romanii ( ca nu a mai avut pana acum lucratori romanii) , si ca pentru chirie vom plati aproximativ 225 euro. Am semnat contractul in germana ,acolo nu se specifica nicaieri salariu ci doar cu cat sunt platit pe ora.
Am ajuns in Germania , si acolo am aflat urmatoarele lucruri chiria pe care o plateam noi ( romanii) era mai mare decat cea a polonezilor (desi stateam in aceleasi conditii), diferenta era de aproximativ 90 de euro , mai mult salariu pe care il castigau lucratori era de aproximativ 750 euro , lucram in conditii de frig +5 grade ( nu era specificat nicaieri acest lucru ) . Conditiile de acolo lasau de dorit , nu curgea apa calda ( doar calaie), nu am lucrat decat o zi si am plecat.
Colegi care au ramas in Germania , mi-au confirmat ca nu au castigat mai mult de 750 euro pe luna .
Eu pentru acest contract am renuntat la locul de munca din tara , va rog sa imi spuneti ce pot face legal impotriva acestei firme ?

Va multumesc