avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in Germania

Buna ziua

In luna septembrie am aplicat pentru un loc de munca in Germania , postul era oferit de o firma nemteasca , care in oferta care a publicat-o pe site oferea un salariu de 1000-1500 euro pe luna . Am fost contact de catre reprezentantul firmei si am avut un interviu in germana , in care mi s-a spus ca salariu pe care il pot castiga este de 1100 euro net, alte detali le-am discutat cu o romanca ( care lucra deja in firma respectiva). Mi s-a spus ca firma vrea sa angajeze lucratori romanii ( ca nu a mai avut pana acum lucratori romanii) , si ca pentru chirie vom plati aproximativ 225 euro. Am semnat contractul in germana ,acolo nu se specifica nicaieri salariu ci doar cu cat sunt platit pe ora.
Am ajuns in Germania , si acolo am aflat urmatoarele lucruri chiria pe care o plateam noi ( romanii) era mai mare decat cea a polonezilor (desi stateam in aceleasi conditii), diferenta era de aproximativ 90 de euro , mai mult salariu pe care il castigau lucratori era de aproximativ 750 euro , lucram in conditii de frig +5 grade ( nu era specificat nicaieri acest lucru ) . Conditiile de acolo lasau de dorit , nu curgea apa calda ( doar calaie), nu am lucrat decat o zi si am plecat.
Colegi care au ramas in Germania , mi-au confirmat ca nu au castigat mai mult de 750 euro pe luna .
Eu pentru acest contract am renuntat la locul de munca din tara , va rog sa imi spuneti ce pot face legal impotriva acestei firme ?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Despre salarizare luiza44 luiza44 cum se calculeaza ziua de o re lucrata la un salariu brut de 1100 lei? m-am angajata de 2 luni si mi s0a spus ca voi primi salariu de la 750 ron si eu am ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca in germania dickjapkaa dickjapkaa Buna seara... in anul 2011 m-am inscris la o firma de plasare a fortei de munca, iar ulterior am semnat un contract de angajare cu firma respectiva...am plecat ... (vezi toată discuția)
Demisie dragosxxx dragosxxx Buna ziua ,miam gasit acum recent un loc de munca ca consultant la mobila ,mam dus la interviu si mia spus cami ofera pt inceput 1100 si pe timp de vara ... (vezi toată discuția)