avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelasofia123

Activitate mihaelasofia123

Răspuns la discuția Contract de distributie exclusiva
Va multumesc,

Deci in principiu merge...dar imi puteti spune daca acel contract de distributie exclusiva poate fi incheiat si unei persoane fizice, iar persoana fizica la randul ei sa incheie unui SRL contractul de comision?
Buna seara,

Un importator strain doreste sa-mi incheie un contract de distributie exclusiva pentru anumite produse...eu la randul meu pot incheia un contract de comision unei alte societatica aceste produse sa fie distribuite agentilor locali?
Buna ziua,
Am urmatoarea speta: un autoturism, 4 cumparatori (A, B, C, D). A este ultimul proprietar al autoturismului, iar in 2011 masina s.a dovedit a fi furata de pe tero
iul altei tari. In acel moment masina a fost confiscata din posesia lui A. In anul 2013, A a chemat in judecata pe B pt rezolutiune contract si recuperarea sumei de bani platita pt auto. B a invocat prescriptia si a chemat in garantie pe C. Cererea de chemare in garantie a fost admisa, iar C a chemat la randul sau in garantie pe D pe motiv ca nu se face vinovat, nu stia ca masina este furata. Instanta a admis cererea de chemare in garantie a lui C, dar a disjuns dosarul urmand a se face un nou dosar in care C este reclamant, iar D este parat, obiectul cauzei fiind pretentii.
Eu in cauza de fata sunt C, iar in primul dosar a ajuns la final instanta motivand: "Respinge exceptia prescriptiei mentionata de parat. Admite actinea reclamantului. Respinge cererea de chemare in garantie ca nefondata."
din aceasta motivare eu am inteles ca nu am nicio treaba, ca reclamantul a castigat, urmand ca paratul sa plateasca contravaloarea autoturismului. Este corect?
Paratul - B daca face recurs, poate face si pe cererea de chemare in garantie ca i.a foat respinsa sau doar pe actiunea reclamantului?
Paratul mai poate deschide dosar in care sa ceara pretentii de la mine -C sau i s.a dus acest drept?
In dosarul disjuns mai trebuie sa fac ceva sau il respinge ca nu mai are obiect?
Multumesc!