pe 23 nu ma pune absent pentru ca am fost sambata trecuta...
Dar pe data de 31. ma poate pune absent daca fabrica este inchisa si nu lucreaza nimeni ? Asta pentru ca nu ma voi duce sambata 06.12.2014.
Lucrez la o companie multinationala. Lucrul se desfasoara in 3 schimburi de Luni pana Vineri. In unele cazuri venim si sambata orele fiind platite dublu, DAR nu mereu..
Sambata trecuta am lucrat "ca recuperare" pentru ziua de 23 decembrie cand fabrica va fii inchisa (asta spun acum). Ne-a amenintat ca cine nu vine va fii trecut nemotivat pe data de 23.12.2014 (chiar daca nu va lucra nimeni atunci). Si apoi ne-a pus sa semnam o foaie cum ca am venit de buna voie la serviciu.
Este normal asa ceva ? ma poate obliga cineva sa vin sambata ?
Astazi ne-au chemat la fel pentru sambata sa recuperam ziua de 31.12.2014 cand vom sta acasa. Le-am spus ca nu voi veni. Aceleasi amenintari cu absenta pe 31 si aceeasi foaie ca venim de buna voie..
Nu ma voi duce pentru ca m-am saturat de atatea sambete lucrate (ar fi a 4-a in ultimele 6 saptamani). Imi pot face ceva ? Ne-a spus ca nu vom mai primi bonuri pe luna respectiva. Daca se va intampla asa la itm am sanse sa imi recastig drepturile ?