avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate manci

Activitate manci

Nu va suparati ,dupa raspunsul d-voastra am ramas,cu cat am stiut si pina acum.Da avem sporuri care apare pe fluturas si care sunt diminuate cu 25 la % si pina ziua de astazi,dar despre sporul de vechime nu vorbeste nimeni.E inclus in salar citesc in multe forumuri si legislatii.Ce nu inteleg eu,ca totus o diferenta peste salariul de baza sau de incadrare n-ar trebui sa fie o diferenta?cum a fost mai de mult,daca eu am avut sa zic 25 % spor de vechime si colega numai 10 %, bineinteles ca am avut salar mai mare.Acum unde lucrezi toti avem la fel salarul diferenta intre noi sunt numai orele lucrate de weekenduri.Cat o sa ma atace pe mine asa salariile mici la pensie? Mai am citeva ani pina la pensie.Multumesc de indrumare..sa fac sesizare la ITM,stiam si inainte,dar pina nu imi da cineva un raspuns 100 % la 100% corespunzator si sigurat,nu a-si face treaba aceasta ,ca sunt sigura in urmatoarea zi n-as mai avea loc de munca,din pacate.Am mai incercat sa recuperam banii taiati cei 25% ,prin sindicat,am pierdut in instanta,mai mult de 600 de lei ne-au taiat din salarii ,deci am dat inapoi la unitate,daca intelegeti,vreau sa zic ,ca nici sindicatul nu ne apara,ne-a lasat in balta cum se zice
Avem o conducere foarte tare si ne frica sa mai dam un pas undeva,eventual,daca suntem sigure ca nu sunt bine calculate salariile.Legat de problemele acestea daca puteti sa ne dati raspunsuri sau sfaturi.
Buna ziua
O problema mare la angajatii care au peste 25 de ani lucrate si nimica diferenta nu vede la salar fata de o angajata noua care n-a lucrat inainte poate nicio zi.De la sefi nu putem afla raspunsul ce se intimpla cu sporul de vechime,ei zicand numai ca este inclus in salar.Inteleg,dar atunci nu ar trebui sa fie diferenta la salarul de baza? lucrezi la o unitate medico-social in functie de infirmiera,am peste 30 de ani lucrate cu sporuri de-abia ajung la 900 de lei in mina.Daca
avem cursuri de specializare nu se adauga ceva la salarul de baza?Si inca o intrebare...pina cand se raporteaza salariile dupa 600 sute lei,inclusiv sporurile? Multumesc anticipat,sper ca cineva imi da un raspuns corect si de inteles .