Multumesc pentru raspuns, d-na avocat, dar in cazul meu, daca se intampla o dauna din vina mea asiguratorul plateste daunele? Mentionez ca prin ,,amabilitatea" unui inspector de asigurari am intocmit alta polita, evident pe numele fostului proprietar avand o copie de pe cartea de identitate a acestuia. Probabil stau bine in fata politiei si a Fiscului, dar in caz de dauna? Problema este ca pe certificatul de inmatriculare scrie instrainata catre.....ma rog nu am fost la acea data destul de documentat sa fentez acest fapt pana aceasta taxa capata alt aspect financiar(asa i-mi place sa cred) sau va fi micsorata. Detin un autoturism autohton norma de poluare euro 4 din fabricat in 2009 iar taxa este de 970 euro, in conditiile in care masina a costat 3100 euro.......tin sa precizez ca am intocmit la data cumpararii actele de vanzare-cumparare deci transferul de proprietate este facut.
Cu deosebit respect!
Este valabila o polita RCA daca s-a schimbat proprietarul masinii, in sensul ca au trecut cele 30 de zile pana cand trebuia sa inmatriculez pe numele meu.Momentan circul cu numerele fostului proprietar, iar masina am trecut-o la fisc pe numele meu.Din cauza taxei de poluare care este mare, nu am banii necesari sa inmatriculez masina si la politie. Pot incheia asigurarile pe numele meu? Va multumesc!