avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Valabilitate polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Valabilitate polita RCA

Este valabila o polita RCA daca s-a schimbat proprietarul masinii, in sensul ca au trecut cele 30 de zile pana cand trebuia sa inmatriculez pe numele meu.Momentan circul cu numerele fostului proprietar, iar masina am trecut-o la fisc pe numele meu.Din cauza taxei de poluare care este mare, nu am banii necesari sa inmatriculez masina si la politie. Pot incheia asigurarile pe numele meu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicusor2014 , utilizator 18:15, 8 Decembrie 2014
Asigurarea se face pe numele celui din talon pina faceti transferul de proprietate.
Multumesc pentru raspuns, d-na avocat, dar in cazul meu, daca se intampla o dauna din vina mea asiguratorul plateste daunele? Mentionez ca prin ,,amabilitatea" unui inspector de asigurari am intocmit alta polita, evident pe numele fostului proprietar avand o copie de pe cartea de identitate a acestuia. Probabil stau bine in fata politiei si a Fiscului, dar in caz de dauna? Problema este ca pe certificatul de inmatriculare scrie instrainata catre.....ma rog nu am fost la acea data destul de documentat sa fentez acest fapt pana aceasta taxa capata alt aspect financiar(asa i-mi place sa cred) sau va fi micsorata. Detin un autoturism autohton norma de poluare euro 4 din fabricat in 2009 iar taxa este de 970 euro, in conditiile in care masina a costat 3100 euro.......tin sa precizez ca am intocmit la data cumpararii actele de vanzare-cumparare deci transferul de proprietate este facut.
Cu deosebit respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere auto pe numele parintilor TTi TTi Din cauza scumpirii rca-ului sunt nevoit sa-mi trec masina pe numele unui parinte(am sub 30 de ani). Un mecanic mi-a spus ca datorita faptului ca transcrierea ... (vezi toată discuția)
Masina inregistrata numai la fisc. cum o vand? cyan cyan La cumparare nu a fost inmatriculata pe motiv de taxa de mediu, a fost inregistrata la admin financiara dar certificatul de inmatriculare a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)
Termen schimbare certificat inmatriculare coldone coldone Buna ziua! Am cumparat o masina la inceputul lunii martie. Am intocmit toate actele, am trecut masina la impozit, am achitat toate taxele (talon, ... (vezi toată discuția)